Portugese badkamertegels | Cementtegels in uw badkamer 

patchwork portugese tegels

Welkom in de kleurrijke wereld van Portugese tegels, waar badkamers worden omgetoverd tot levendige oases van stijl en charme! Of je nu een fan bent van traditionele ontwerpen of houdt van gedurfde en eigentijdse looks, Portugese vloertegels bieden een scala aan mogelijkheden om jouw badkamer te transformeren tot een ware blikvanger.

Een van de grootste voordelen van Portugese badkamertegels is hun unieke esthetiek. Deze tegels zijn beroemd om hun levendige kleuren, ingewikkelde patronen en artistieke ontwerpen die een gevoel van warmte en authenticiteit toevoegen aan elke ruimte. Van florale motieven tot geometrische vormen, patroontegels kunnen worden aangepast aan verschillende smaken en interieurstijlen, waardoor je de vrijheid hebt om je natte ruimte te personaliseren op een manier die bij jou past.

Maar het zijn niet alleen de looks die tellen. Cementtegels zijn ook praktisch en duurzaam, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in de badkamer. Hun hoogwaardige  materialen maken ze bestand tegen vocht en slijtage, terwijl hun gladde oppervlak gemakkelijk te reinigen is, wat essentieel is in een ruimte waar hygiëne van groot belang is.

Een ander voordeel van deze badkamertegels is hun veelzijdigheid. Of je nu kiest voor een volledige wandbekleding  of slechts een accentmuur of vloer, de mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt ook spelen met verschillende patronen en kleuren om een unieke en gepersonaliseerde look te creëren die past bij jouw smaak en stijl.

Bovendien voegen Portugese vloertegels een vleugje warmte en karakter toe, waardoor het een gezellige en uitnodigende sfeer krijgt. Het is alsof je elke keer dat je de badkamer binnenstapt, een klein stukje Portugal binnenbrengt.

Kortom, door Portugese badkamertegels te kopen kun je een stijlvolle en functionele ruimte creëren die perfect aansluit bij jouw levensstijl en behoeften. Dus waar wacht je nog op? Duik in de wereld van onze handgemaakte tegels en geef je wellness ruimte de make-over die het verdient!

Door de eenmalige behandeling met een impregneermiddel van uw Portugese tegelvloer wordt deze waterdicht. Uw badkamer zult u in de meeste gevallen op blote voeten betreden. In dit geval heeft een badkamervloer van cementtegels veel minder te verduren dan bijvoorbeeld
een soortgelijke tegelvloer in een gang of keuken.

Portugese badkamertegels hebben we in alle kleuren, patronen, vormen en maten. Onze cementtegels hebben een mooie matte uitstraling omdat ze geperst worden en niet geglazuurd. Water, kleurpigmenten ,cement en marmerpoeder zijn de ingrediënten die je nodig hebt om een Portugese vloertegel te maken. Gangbaar zijn motieftegels in de maten 20×20 cm, maar we hebben ook de meer exclusievere maten zoals bijvoorbeeld 15×15 cm en 14×14 cm. De dikte is meestal 16 mm. Eventueel met bijpassende boorden en effen cementtegeltjes.  We hebben zelfs hexagonale patroontegels in onze collectie. Ook behoort een patchwork portugese tegels in uw natte ruimte tot de mogelijkheden. Gewaagd, maar origineel.  Voor ieder wat wils!

badkamertegels Portugese CALLA 15x15 cm

Portugese tegels in douche gebruiken

Voor wat betreft het gebruik van Portugese tegels inloopdouche of andere natte ruimtes maken we een kanttekening.
Hier is het kalkgehalte in het leidingwater bepalend voor het onderhoud dat gepleegd dient te worden.
We raden altijd aan een ontkalker of filtersysteem aan uw kraan te koppelen en de douchevloer of douchewand droog te vegen na elke douchebeurt. Dweil de vloer wekelijks met Floorzeep concentraat voor een goede bescherming.
Het overgebleven water na het douchen zal langzaam verdampen en het kalk en zeepresten kunnen achterblijven. Zo voorkomt u dat het kalk zich af kan gaan zetten op de motieftegels. U kunt de kalkaanslag op vloertegels namelijk niet verwijderen met agressieve middelen zoals bijvoorbeeld Anti- Cal. Het advies is tevens om elke 4 maanden in de inloopdouche een klein laagje impregneermiddel aan te brengen als onderhoudsdosis. Ook is het advies om geen haren te verven in douche of andere verfproducten te gebruiken.

kalkaanslag Portugese tegels inloopdouche

Geen zin om uw inloopdouche of douchewand na elke douchebeurt droog te vegen? Dan bieden de antieke keramische vloertegels wellicht uitkomst. Deze zijn keramisch, dus hard gebakken, en zijn onderhoudsvriendelijker voor het gebruik in een inloopdouche of tegen een douchwand.

Welke ervaringen hebben we met deze badkamertegels?

Wilt u uw badkamer gaan voorzien van onze cementgebonden tegels? We hebben zeer veel ervaring opgedaan aangezien we al meer dan 20 jaar met deze producten werken. We kennen alle ins en outs van deze producten en voorzien u dan ook graag van een persoonlijk advies. Neem een foto mee van uw project en een bouwtekening. Dan kunnen we samen kijken welke tegels het beste zullen passen bij uw persoonlijke wensen.

Onderstaand enkele voorbeelden van toepassingen met onze Portugese cementtegels. Maar kijk zeker eens op onze impressie pagina.

Portugese tegels badkamer A                     Portugese tegels badkamer B                    patchwork antieke tegels

antieke vloertegels badkamer                     antieke vloertegels badkamer c                    antieke vloertegels badkamer b

flowerz 4 portugese tegels badkamer                     starz 4 portugese tegels a                    Portugese tegels en cementtegels badkamer