Vraag nu tijdelijk gratis samples cementtegels aan! Max 2 verschillende samples per adres. Je betaalt alleen de portokosten van € 7,25.

Portugese tegels en patroontegels buiten leggen: Portugese tegels tuin

cementtegels buiten

Een veel gestelde vraag die we van klanten krijgen. Kun je de Portugese tegels en cementtegels ook buiten  plaatsen?

Technisch gezien zou het buiten gebruik van een Portugese betontegel wel degelijk mogelijk zijn. Vaak wordt gezegd dat de tegels dan kapot zouden vriezen. Maar in al onze uitgevoerde testen was dit nooit het geval. Al valt 100% garantie nooit te geven. Dit omdat een Portugese tegel in beginsel een poreus karakter heeft. Enige vorm van craquelé is namelijk  inherent aan cementtegels. Je kunt onderscheid maken tussen  tegels die overdekt buiten worden gelegd (overkapping)  of helemaal vol in de buitenlucht.

De vorst is niet de grootste bedreiging als u deze tegels buiten gaat leggen. Dit is het zonlicht ( UV-straling). Door deze blootstelling zullen de pigmenten van de cementtegels langzaam gaan vervagen.

Men zal de motief tegels dan steeds moeten blijven behandelen met impregneermiddel met een kleur verdieper. Om ze blijvend te beschermen. Aangezien deze ( op lange termijn dure )  behandelmethode moet worden herhaald, zullen we adviseren om de keuzen voor antieke keramische motief tegels te overwegen. Deze zijn duurder in aanschaf. Maar zullen al gauw break-even spelen met de geperste motief tegels. Op middellange termijn en lange termijn zult u hiermee aanzienlijk goedkoper uit zijn.

Onderstaand een voorbeeld van Portugese tegels onder een overkapping.

Marokkaanse tegels buiten leggen onder overkapping

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Portugese terrastegels MAR01

Bladeren op uw Portugese terras tegels

Indien cementtegels buiten worden toegepast is het haast onvermijdelijk. Bladeren in de herfst en winter op uw terras. Zeker als de bruine bladeren nat worden zullen ze vlekken veroorzaken. Zoals zo vaak, is regelmatig onderhoud de sleutel naar een mooi terras.

Veeg de bladeren regelmatig van uw terras. Voorkom zo dat het looizuur uit de bladeren in uw terrastegels kan trekken. De ervaring leert dat de meeste klanten juist een onderhoudsvrij terras willen. De keuze voor Portugese tegels op een terras is slechts een goedkoop alternatief. Vaak geadviseerd door verkopende partijen die geen alternatieven aan kunnen bieden.

Terras buiten met antieke Portugese tegels terras Portugese cementtegels buiten overdekt

Marokkaanse tegels buiten

Voor de Marokkaanse cementtegels geldt eigenlijk hetzelfde als voor de Portugese tegels. Vaak zijn de Marokkaanse vloertegels buiten nog veel meer af te raden gezien het kwaliteitsverschil. De Marokkaanse kwaliteit is inferieur aan die van de Vietnamese kwaliteit. Ook hier zullen we zeker adviseren om te kiezen voor een keramische Portugese tegel.

Laat uw vakkundig en onafhankelijk adviseren over het gebruik van Portugese tegels buiten

Laat u adviseren in onze showroom om teleurstellingen te voorkomen. Wel of geen Portugese tegels en cementtegels in uw tuin gebruiken
Samengevat kan men concluderen. Wil je Portugese tegels en cementtegels buiten wil gaan gebruiken?  Kies dan voor de keramische variant. Deze is altijd antiek.

Tevens zullen  langdurige weersinvloeden zoals bijvoorbeeld regen ( zuurtegraad ) altijd een aanslag plegen op uw cement tegels. Wilt u een Portugese tegelvloer gebruiken voor een overkapping?  Dan vormt dit geen belemmering.  FLOORZ kan voor uw specifieke situatie een rekensom maken. Dit om beide opties te vergelijken.

Meer info nodig? Kom langs in onze showroom. Onderstaand enkele toepassingen van antieke keramische tegelvloeren.

Bekijk onze actuele voorraad Portugese tegels of ga direct naar onze actuele voorraad  antieke vloertegels.

 

portugese tegels buiten toepassen