Showroom om te watertanden

Portugese tegels, ook wel Portugese cementtegels genoemd, zijn allemaal handgemaakte tegels op basis van 100% natuurlijke materialen: water, cement, marmerpoeder en natuurlijke kleurpigmenten. FLOORZ heeft een collectie om te watertanden: je kunt bij ons honderden verschillende motieven en alle denkbare kleurencombinaties vinden. Wist je dat de oorsprong van cementtegels in Frankrijk ligt? Vlakbij de eerste Portland cementfabriek in de Ardeche werden de eerste cementtegels vervaardigd. Dit waren in eerste instantie nog tegels met 1 kleur, de zogenaamde unikleur tegels. Later werden er mallen uitgevonden, waardoor er afzonderlijke vakjes konden worden ingevuld. Zo lag de weg open naar de productie van duizenden verschillende cementtegels in evenveel motieven en nog meer kleurencombinaties.

Tegenwoordig komen deze zogenaamde Portugese tegels veelal uit Vietnam. Logisch ook, aangezien Vietnam de vroegere kolonie van Frankrijk was. De Fransen hebben de kunst van het fabriceren van Portugese vloertegels naar Vietnam gehaald. Na de Tweede wereldoorlog raakten deze patroontegels uit de mode en werd Vietnam wereldleider is de productie van cementtegels. Ook worden er nogal wat cementtegels in Marokko gemaakt, maar de beste kwaliteit wordt toch echt in Vietnam gemaakt.

Onze Portugese vloertegels zijn geschikt voor alle ruimtes in je huis. Hal, toilet, badkamer, keuken, noem maar op. Ze hebben een antislipwaarde R10-R11.

FLOORZ showroom met Portugese tegels

Eigen productie, dus de beste deal…

Portugese tegels worden in vele maten en vormen gemaakt, maar de meest gangbare maat is 20×20 cm. Het grootste gedeelte van onze collectie motieftegels bestaat dan ook uit deze maat. Exclusiever zijn de maten 14×14 cm en 15×15. Eventueel verkrijgbaar met passende boordtegels en hoekjes. Het is veel moeilijker om deze tegels te fabriceren dan de 20×20  series, vandaar dat deze tegels dan ook een stukje duurder zullen zijn. Maar vaak zal dat nog niet zoveel verschil gaan maken, aangezien de meeste ruimtes niet heel erg groot zijn.

De meest voorkomende vorm is dus een vierkant, maar we hebben ook zeshoekige tegels in onze collectie. De zogenaamde hexagonale tegels. Dat is weer eens iets anders! We kiezen met onze collectie vooral voor Portugese tegels die gebaseerd zijn op de motieven van weleer. Maar dan vaak met een nieuwe, eigentijdse kleurencombinatie. Van klassiek tot modern. Je kunt het bij FLOORZ allemaal vinden. We hebben inmiddels de grootste collectie en voorraad van Europa, dus we kunnen ons niet voorstellen dat er niets van je gading bij zou zitten! En zou dat nu echt het geval zijn, dan zou je ook nog kunnen kiezen om te gaan voor een custom made ontwerp.

We werken met een kleurenpalet van meer dan 100 kleuren organische pigmenten. Je wilt niet weten hoeveel unieke combinaties je hier mee kunt maken! Onze cementtegels worden nog steeds op ambachtelijke wijze gemaakt. Dat wil zeggen: stuks oor stuk  met de hand en volgens het eeuwenoude proces. Geen enkele keramische tegel en zeker geen machinaal gemaakt tegel kan tippen aan de unieke uitstraling en warmte die een Portugese cementtegel heeft. Er zijn tegenwoordig veel imitatie Portugese tegels op de markt. De zogenaamde printtegels met motief. Deze rollen letterlijk uit de printer en zijn steriel van uitstraling. We hebben deze Portugese tegels nep ook in onze showroom liggen. Kom ze eens met elkaar vergelijken en laat je overtuigen door de unieke warmte en het patina van echte handgemaakte motieftegels.

Nieuwsgierig geworden hoe deze handgemaakte Portugese tegels nu worden gemaakt? Bekijk dan eens het productieproces. Elke tegel is uniek. Er zijn geen twee tegels hetzelfde! Dit hoort juist bij het karakter van artisanale tegels…

Showroom afdeling Portugese cementtegels

Eigen ontwerpen, eigen productie, eigen import, de beste prijzen

Zoals gezegd zijn vele Portugese tegels uit onze collectie gebaseerd op motieven van vroeger. Maar niet allemaal! FLOORZ ontwerpt ook zelf haar eigen patronen. Zo blijven we uniek. Er wordt op elke straathoek helaas al veel te veel van hetzelfde verkocht. Dat is logisch, deze tegelwinkels kopen vaak in bij dezelfde groothandel…

Dan kan anders, dachten we. Als je alles in eigen beheer houdt, en rechtstreeks verkoopt aan particulieren, dan kunnen we de beste deals voor je maken. Dus voor ons geen tussenhandel. De collectie van FLOORZ is uniek en blijft dan ook! We zijn dan ook bijzonder trots op onze grote collectie. We hebben een mega voorraad van meer dan 40.000 m2 patroontegels. Direct uit voorraad leverbaar. Daarmee zijn we de grootste leverancier van Nederland. En wat ook handig is: ons magazijn ligt aan de showroom vast.

Kom je van ver en wil je de decortegels direct meenemen? Dan kan dat meestal wel. Bedenk wel dat een vierkante meter Portugese tegels ongeveer 35 kilogram weegt. Dus denk aan het vervoer. Je wilt toch wel veilig thuis komen?  Is je bestelling toch te zwaar voor je auto en heb je geen aanhangwagen paraat? Geen probleem. We leveren snel en gemakkelijk jouw bestelling aan huis. Gegarandeerd schadevrij…

Zelliges in showroom

 

Onze gegevens

Adres Showroom
Ellerweg 23b
6037 RR
Kelpen-Oler
Afslag 40 via A2

 

Openingstijden Showroom

Vrijdag  doorlopend geopend van 10.00-14.00 uur. Onze showroom is een paar honderd m2 groot, dus plek genoeg!

Zaterdag  doorlopend geopend van 10.00-16.00 uur. Onze showroom is een paar honderd m2 groot, dus plek genoeg!

 

Contactgegevens klantenservice
06-53496114     (Telefonisch bereikbaar Dinsdag t/m vrijdag van 10.00-17.00, zaterdag 10.00-16.00)
info@floorz.nl

Komt u liever niet naar onze showroom, dan kunt u zich  oriënteren op onze website. Wist u trouwens dat we momenteel gratis samples verzenden (max. 2 verschillende samples per klant). U betaalt alleen de verzendkosten  van € 7,25. Heeft u vragen over het  bestellen van uw tegels, dan helpen we u graag telefonisch of per mail, 06-53496114 of info@floorz.nl