Portugese tegels keuken | Cementtegels keuken

portugese tegels keuken   Gebruik Portugese tegels in je keuken   Fairy Floss portugese tegels  26b0d54b3fcf552659eba8ab6da1ad29

Vele mogelijkheden om je Portugese vloer magisch te maken

Portugese tegels in uw keuken als keukenvloer? Portugese vloertegels  geven uw keuken net dat extra tintje karakter en een unieke uitstraling. Net zoals die ouderwetse vloertegels bij oma. Dat waren vaak keramische Portugese tegels. De mogelijkheden voor tegels met motief in de keuken zijn dan ook legio. Gaat u voor het klassieke zwart wit? Of mag het ook een beetje meer kleur zijn? Onze cementtegels zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende vormen en maten, motieven en kleuren. Vierkant of zelfs hexagonaal. Voor elke wens zijn er eigenlijk wel een keukenvloer te koop.

Portugese cementtegels ASTREA Portugese tegels keukenvloer Sirius Green A

 

De meest voorkomende maatvoering cementtegel is de 20 x 20 cm variant.  Maar de 15 x 15 en de 14 x 14 cm variant is zeker aan een opmars bezig! Hier zitten 50 tegels in een m2.  En dat geeft uw keukenvloer een net wat exclusievere uitstraling. Zeker door gebruik te maken van bijbehorende borders in 7 x 15 cm of 7 x 14 cm. Zo krijgt uw vloer wat extra cachet. FLOORZ beschikt over een geavanceerd tekenprogramma waarmee we uw toekomstige keukenvloer met Portugese vloertegels makkelijk inzichtelijk kunnen maken. Kijk hier maar eens even naar:

portugese tegels keuken visoft

Hier gebruikten we de serie Flowerz 4 Blue Version om deze ruimte mee te ontwerpen. Een patroontegel van 20×20 cm komt prima tot zijn recht in een grote keuken. Heeft u een kleine keukenvloer?  Dan zou misschien een kleiner Portugees tegeltje van bijvoorbeeld 14×14 cm  in aanmerking kunnen komen.

 

Portugese tegels keuken onderhouden: Kunnen ze wel tegen vuil en vet?

Deze keukentegels gebruiken is geen probleem aangezien deze patroontegels zullen worden behandeld met een impregneermiddel om het indringen van vocht en vuil te minimaliseren. Dit impregneren van de Portugese tegelvloer is slechts eenmalig. Hierna kunt u normaal onderhoud toepassen door de motieftegels wekelijks te dweilen met een speciale natuurlijke en voedende Floorzeep. Ze zijn dus makkelijk schoon te houden.

We passen onze authentieke cementtegels veelvuldig toe in keukens, maar ook in meer veeleisende projecten zoals horeca projecten. Hier houden de Portugese cementtegels prima stand. De toepassing in elke ruimte in uw huis hoeft dan helemaal geen probleem te zijn.

 

Maar knoeien met wijn, spaghettisaus, koffie en vet dan? Geeft dit geen vlekken? Is uw authentieke tegelvloer helemaal behandeld is volgens de instructies? Dan heeft u voldoende tijd om een doekje te pakken en alles op te vegen. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat uw deze producten dagenlang laat liggen. En hiermee de kans geeft om in het oppervlak door te dringen. Het impregneermiddel heeft namelijk een vertragende werking.

Portugese tegels achterwand

Stel je voor: je stapt ’s ochtends je keuken binnen en wordt begroet door een muur vol levendige Portugese tegeltjes die je meteen meenemen naar de charmante steegjes van Lissabon of Porto. Het klinkt als een droom, maar met Portugese tegels als achterwand wordt dit werkelijkheid!

Waarom kiezen voor deze unieke handgemaakte tegeltjes? Nou, ten eerste voegen ze een flinke dosis karakter en stijl toe aan de ruimte. Of je nu gaat voor een traditioneel blauw-wit patroon of een kleurrijke mix van geometrische vormen, deze tegels brengen een unieke en levendige uitstraling naar binnen.

Maar het gaat niet alleen om looks. Portugese cementtegels zijn ook praktisch. Hun duurzame materialen en gladde oppervlak maken ze gemakkelijk schoon te maken, wat een zegen is in de keuken waar gemorst wordt en etensresten snel kunnen ophopen.

Bovendien creëren patroontegels een gezellige en uitnodigende sfeer, waardoor je keuken een echte hart van het huis wordt. Het is alsof je elke dag een klein stukje Portugal binnenbrengt.

Dus als je op zoek bent naar een manier om elke ruimte in huis op te fleuren en een vleugje persoonlijkheid toe te voegen, overweeg dan zeker een authentieke patroontegel boven het aanrecht. Het is een eenvoudige manier om een groot verschil te maken en je keuken om te toveren tot een ware oase van stijl en charme.

Meestal denk je om onze tegels te gaan gebruiken als vloertegel. Ok, ze hebben inderdaad een dikte van 16 mm. Maar heb je weleens gedacht aan wandtegels keuken? Heel origineel! De tegels dienen, net als de vloertegels, behandeld te worden met een impregneermiddel. Maar dan heb je echt wat speciaals voor jarenlang kookplezier. Kijk hier maar eens

 

Achterwand keuken met Portugese tegels  portugese tegels keukenportugese tegels achterwand Azure

Welke kleur patroontegels passen het beste bij een witte keuken?

Bij een witte keuken heb je verschillende opties wat betreft de kleur van de tegels. De keuze hangt af van je persoonlijke voorkeur, de stijl van de keuken en de gewenste uitstraling. Hier zijn een paar suggesties:

  1. Contrastkleuren: Overweeg tegels in een contrasterende kleur om een levendige uitstraling te creëren. Bijvoorbeeld donkergrijze, zwarte, marineblauwe of dieprode tegels kunnen mooi contrasteren met een witte keuken.
  2. Neutrale tinten: Tegels in neutrale kleuren, zoals beige, taupe, grijs of lichtbruin, kunnen een rustige en tijdloze uitstraling geven. Deze kleuren vullen het wit aan zonder te veel aandacht op te eisen.
  3. Monochrome look: Je kunt ook kiezen voor tegels in een tint die dicht bij het wit van de keuken ligt, waardoor een monochrome look ontstaat. Dit geeft een elegante en samenhangende uitstraling.
  4. Warmte toevoegen: Overweeg warme tinten zoals zachtgeel, crème of lichtoranje om een warme en uitnodigende sfeer te creëren.
  5. Patronen en texturen: Als je op zoek bent naar meer visuele interesse, overweeg dan tegels met interessante patronen of texturen. Bijvoorbeeld metrotegels of mozaïektegels kunnen een speels element toevoegen aan de keuken.

Belangrijk is ook rekening te houden met de rest van het interieur en de gewenste sfeer. Neem altijd stalen van onze producten mee naar huis en bekijk ze in het licht van je keuken voordat je een definitieve beslissing neemt.

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden om Portugese tegels te kopen?

Ga dan snel naar de productpagina voor Portugese tegels... of breng een bezoekje aan onze grote showroom voor een persoonlijk advies. Wist je dat FLOORZ de grootste collectie verschillende tegelmotieven van Nederland heeft? En met dit uitgebreid assortiment en de grootste voorraad van ongeveer 40.000 m2 direct uit voorraad leverbaar, kunt u snel aan de slag! Meestal al binnen 14 dagen,

 

portugese tegels keuken serie FLWRZ04 cementtegels in keuken Portugese cementtegels flowerz zero 03 keuken

 SIRIUS 01