Portugese tegels vloer, Marokkaanse vloertegels en Cementtegels

Ons credo: “Als het vlak is, kun je het betegelen” kent vele gedaanten…….

 

Portugese tegels hal / cementtegels hal / Marokkaanse tegels in een hal, gang

De hal is uitermate geschikt om Portugese tegels met een patroon in te leggen. Hoe groter de hal hoe statiger het effect van de Portugese tegels hal . In vroegere tijden werden vaak alleen in de hal deze cementtegels gebruikt. In de rest van het huis werden dan andere plavuizen gebruikt. De hal was en is natuurlijk het visitekaartje van uw huis!

Gaat u voor Portugese tegels hal grijs? Dan is het belangrijk om de breedte in de gaten te houden. De breedte is het referentiepunt. U begint in het midden met het leggen van de cementtegels en werkt dan naar buiten toe. Belangrijk is het dat de Portugese Marokkaanse tegels een volledig patroon blijven vormen en dat u niet uitkomt op een half patroon. In de lengte is het niet zo belangrijk om de cementtegels op een heel patroon uit te laten komen. Maak dus eerst een tekening om te kijken hoeveel patronen met tegels je kunt gaan leggen. Met de boordtegels kunt u altijd een beetje spelen. Begin in ieder geval niet lukraak met het leggen van de cementtegels om problemen te voorkomen.

Niet iedere gang is hetzelfde en vaak bestaan er meerder manieren om de Portugese tegels in een gang te verwerken. Wij geven u graag advies om de cementtegels volledig tot hun recht te laten komen! Zo kunnen we onder andere met een tekenprogramma kijken hoe de Marokkaanse tegels het beste gelegd kunnen worden in uw hal.

portugese tegels hal A portugese tegels hal C Flowerz 4 Blue Version Curlz White Portugese tegels 

 

 

Portugese tegels  / cementtegels / Marokkaanse tegels keuken/keukentegels

Het gebruik van Portugese tegels in uw keuken is geen enkel probleem. Meestal wordt uw keuken intensiever gebruikt dan de andere ruimtes in uw huis, maar de juiste behandeling van de cementtegels voorkomt veel problemen. Tevens is de toplaag van onze Portugese tegels en paar mm dik, dus ze kunnen wel tegen een krasje of stootje. Er is zoveel keuze in motieven en kleuren dat er altijd wel een geschikte cementtegel is te vinden die bij uw keuken past. Van klassiek tot ultra-modern. Wie wil er nu geen ouderwetse tegels in een keuken?
Portugese tegels kopen in een keuken is dus geen probleem. U kunt op onze site veel foto’s bezichtigen van klanten die Portugese tegels hebben toegepast in hun keuken.

Portugese tegels keuken Fairy Floss     Portugese tegels keuken sirius black reverse      Portugese tegels keuken Sirius Green 20x20 cm   Portugese tegels classic collection

 

Portugese tegels toilet / cementtegels toilet / Marokkaanse tegels toilet, wc

Het meest bekeken vloertje in huis, het toilet. Met een relatief kleine investering creëert u een mooie sfeer op de wc met onze cementtegels. Misschien kiest u voor het populaire en klassieke zwart-wit, maar er zijn vele andere kleuren cementtegels die uw toilet een andere dimensie geven. Ook het betegelen van de wanden wordt steeds vaker toegepast. Let wel op met agressieve schoonmaakmiddelen zoals Chloor en Wc- Eend. Gebruik liever de ecologische producten van bijvoorbeeld Ecover. Nog beter voor het milieu ook!. TIP: als je dan toch de wc eens grondig onder handen wilt nemen, dek dan eerst het vloertje af met een stukje plastic. Dit kan vervelende ongelukjes makkelijk voorkomen… Helemaal geen risico lopen? Wellicht zou een antieke keramische vloer uitkomst bieden. Aangezien dit soort kleine oppervlaktes in antieke vloeren zeldzaam zijn, wordt vaak het toilet meegenomen met een antieke tegelvloer die al is aangeschaft voor de hal.

 

 

Portugese cementtegels wc    Marokkaanse cementtegels wc     Portugese tegels mix toilet   cementtegels flower point

 

Portugese tegels / cementtegels badkamer/ Marokkaanse tegels /badkamertegels

Bij het gebruik van Portugese tegels in een badkamer is net als Portugese tegels hal, een goede impregnering van essentieel belang. U zult de cementtegels misschien wat vaker dan normaal moeten behandelen om het gewenste resultaat te behouden. Laat u goed voorlichten omtrent het gebruik van boordtegels, omdat de badkamer vaak een andere vorm heeft met de daarbij behorende kieren en nisjes. Vaak is het mooier om in een effen tegel te gaan snijden om zodoende het motief niet te doorbreken. We hebben in ieder geval de grootste collectie patroontegels voor het realiseren van uw badkamer Portugese stijl.

 

Portugese tegels woonkamer / Marokkaanse tegels woonkamer / cementtegels woonkamer

Het karakter van de woning bepaalt vaak of het gebruik van Portugese tegels in de woonkamer een meerwaarde kunnen zijn. De keuze van het patroon is heel belangrijk en kan de woonkamer breken of maken. Wij geven hierover vrijblijvend advies in onze showroom. Vaak geeft het leggen van effen cementtegels in combinatie met een boordtegel al het gewenste effect. Kies in ieder geval geen imitatie Portugese tegels: ze hebben helaas geen warme uitstraling en zullen uw woonkamer een steriele uitstraling geven.

castelo tegels couleur traditional  cementtegels castelo tegels  castelo de portugal tegels  castelo portugese tegels

( Dak) terras of balkon met Portugese tegels / cementtegels/ Marokkaanse tegels /terrastegels

Helaas is alleen het klimaat anders hier in Nederland, maar verder hoeft niets u ervan te weerhouden om de zomerse sfeer naar je balkon of dakterras te halen. Zo gebeurt dat in de mediterrane landen ook en thuis is dat ook mogelijk, mits een goede behandeling wordt toegepast. De vraag of Portugese tegels ook buiten kunnen worden toegepast wordt vaak gesteld. In principe zou dit mogelijk moeten zijn, maar omdat de Portugese tegels buiten worden gebruikt staan ze bloot aan de weersinvloeden. Vooral zonlicht zal de Portugese tegels buiten aantasten .Jaarlijks onderhoud is gewenst. Je zult de Portugese tegelvloer elk jaar in moeten smeren met kleurverdiepers om de kleuren niet te laten vervagen. Als je dit doorrekent over een aantal jaren, dan ben je op de lange termijn goedkoper uit om een antieke keramische vloer te leggen in plaats van Portugese tegels buiten te gebruiken.

Portugese cementtegels onder overkapping. Portugese tegels overdekt terras

Onder een overdekt terras kunnen prima Portugese tegels worden gelegd. De tegels hebben zo bijna geen last van weersinvloeden en zo maak je iets speciaals van je terras of overdekt balkon

Portugese cementtegels onder overkapping

Portugese tegels tafel

Heeft u nog wat cementtegels over van uw bestelling? Overweeg dan eens om er een leuk tafelblad van te maken. Succes gegarandeerd!

tafel met Portugese tegels

Portugese tegels muur en wanden 

Portugese tegels op trap

Portugese tegels wand
Portugese wandtegels
Wandtegels

Geen enkel probleem. Need we say more.. Het is vlak, dus…..
Portugese wandtegels zijn natuurlijk de hand beschilderde kleine tegeltjes die overal in Portugal terug zijn te vinden, maar als onze Portugese tegels tegen een wand of muur worden toegepast noemen wij het gemakshalve Portugese wandtegels. Eigenlijk zijn dit Portugese vloertegels die tegen een wand worden geplaatst. De cementtegels zijn hierdoor een stuk dikker dan een wandtegel, nl 16 mm. Dit hoeft geen enkel probleem te zijn. Hiervoor zijn mooie oplossingen voorhanden… Ook in onze showroom hebben we Portugese vloertegels gebruikt tegen een muur. Portugese tegels wand is dus geen probleem.

Maar ook op onze impressie pagina en op Pinterest zijn vele voorbeelden te vinden waar onze patroontegels tegen een muur zijn geplaatst.

Portugese tegels (achter) kachel

Onze tegels worden ook vaak gebruikt om te leggen bij de kachel. Portugese tegels kachel zijn dus geen enkel probleem. Ze zijn tot op zekere mate hittebestendig. Kijk hier maar eens..

portugese tegels kachel

Portugese tegels keuken achterwand

Niet alleen als vloertegels zijn onze tegels te gebruiken. Wat dacht je van Portugese tegels in je keuken als achterwand. Voordeel: je hebt niet veel tegels nodig om er iets speciaals van te maken. Ga je voor een klassiek patroon of mag het wel iets kleur hebben? Aan jou de keuze!

 

achterwand keuken met Portugese tegels

 

 

 

 

 

 

 

Portugese tegels gebruikt

Je wilt geen nieuwe cementtegels, maar Portugese tegels gebruikt. Wist je dat we de grootste collectie gebruikte tegels van Nederland hebben? En daar zijn we best een beetje trots op. Sinds jaar en dag struinen we door België en Frankrijk. Op zoek naar de meest geweldige gebruikte cementtegels. Zoals je kunt lezen, komen de gebruikte Portugese tegels niet uit Portugal, maar veelal uit Frankrijk. De bakermat van de productie van de zogenaamde Carreaux de ciment.

Je kunt ook Portugese tegels kopen in Portugal, maar je zult dan wel altijd duurder uit zijn. Waak dan ook voor de kwaliteit van deze cementtegels. Vaak komen ze helemaal niet uit Portugal of Spanje, maar worden ze geïmporteerd vanuit Marokko!

 

Portugese tegels soorten kopen kunt u in elk kleur van de regenboog.

Elke kleur geeft uw ruimte zijn eigen uitstraling. Zwart wit is klassiek en past eigenlijk bij elke stijl van inrichten. Grijs is wat lichter van kleur en geeft wat meer warmte. Een mix van kleuren geeft net een extra tintje karakter of wat frisheid aan uw ruimte. Blauw is bijvoorbeeld een kleur die vaak gekozen wordt in een badkamer. Architecten kiezen vaak voor grotere vlakken of muren en bij horecaprojecten wordt vaker gekozen voor een meer gedurfde oplossing zoals een mix of patchwork van allerlei verschillende tegels door elkaar. Verschillende que kleurstelling en stijl.  Globaal kunnen we de Portugese tegels gekleurd onderverdelen.

Portugese tegels zwart wit/Portugese vloertegels zwart wit

Portugese tegels Maarssen Portugese tegels ster zwart cementtegels AKADIA 01 Portugese tegel Hilversum Portugese tegels Bussum Portugese tegels Azule VN Circle of Life S800

Portugese tegels zwart

Portugese tegels zwart A portugese tegels zwart B portugese tegels zwart C Portugese tegels zwart D Portugese tegels zwart E Portugese tegels zwart F

Portugese tegels wit

Portugese tegels wit A Portugese tegels wit B Portugese tegels wit C Portugese tegels wit D Portugese tegels wit E Portugese tegels wit F

Portugese tegels pastel

Portugese tegels pastel A Portugese tegels pastel B Portugese tegels pastel C Portugese tegels pastel D Portugese tegels pastel kleur Portugese tegels pastel rood en rose CM

Portugese tegels turquoise

 Portugese tegels turquoise F cementtegels turquoise spz design study Cementtegels turquoise fez 08 cementtegels rose turquoise Patroontegels turquoise ANVERS Portugese tegels turquoise EINDHOVEN thumb

Portugese tegels taupe

Portugese tegels taupe Portugese tegels taupe B Portugese tegels taupe C Portugese tegels taupe D Portugese tegels taupe D Portugese tegels taupe F

Portugese tegels wit grijs

Portugese tegels wit grijs A Portugese tegels wit grijs B Portugese tegels wit grijs C Portugese tegels wit grijs D Portugese tegels wit grijs D Portugese tegels wit grijs F

Portugese tegels blauw wit

Portugese tegels blauw wit A Portugese tegels blauw wit B Portugese tegels blauw wit C Portugese tegels blauw wit C Portugese tegels blauw wit E Portugese tegels blauw wit flowerz 4

Portugese tegels roze

Portugese tegels roze A Portugese tegels roze B Portugese tegels roze C Portugese tegels roze fiore thumbnail Portugese tegels keuken FF thumb Portugese tegels pastel B

Portugese tegels oranje/Portugese vloertegels oranje

Portugese tegels oranje B Portugese tegels Oranje C Portugese tegels oranje D Portugese tegels oranje E Portugese tegels oranje breda SA07SC21 tegels Portugees SA14Sc21

Portugese tegels met groen

Portugese tegels met groen A  Portugese tegels met groen C Portugese tegels met groen D Portugese tegels met groen F Portugese tegels Deventer SA12SC21 Portugese tegels pastel A

Portugese tegels lichtblauw

Portugese tegels lichtblauw A Portugese tegels lichtblauw B Portugese tegels lichtblauw B Portugese tegels lichtblauw C Portugese tegels lichtblauw E Portugese tegels lichtblauw F

Portugese tegels gekleurd

Portugese tegels gekleurd A Portugese tegels gekleurd B Portugese tegels gekleurd C Portugese tegels gekleurd D Portugese tegels gekleurd E Portugese tegels gekleurd F

Portugese tegels grijs groen

Portugese tegels grijs groen A Portugese tegels grijs groen B Portugese tegels grijs groen C Portugese tegels grijs groen E Portugese tegels grijs groen F Portugese tegels AGADIR 01 20x20 cm Thumbnail

Portugese tegels grijs wit

 Portugese tegels grijs wit D Portugese tegels grijs wit E Portugese tegels grijs wit F teges portugees SA02SC21 cementtegels grijs sample 25 SC19 Portugese tegels wit grijs F

Portugese tegels donkerblauw

Portugese tegels donkerblauw A Portugese tegels donkerblauw B Portugese tegels donkerblauw C  Portugese tegels donkerblauw D Patroontegels van cementtegels serie SPZ12 20x20 cm Portugese vloertegel VERSAILLES

Portugese tegels creme

teges portugees SA02SC21 designtegels FF4 Portugese tegels creme  Portugese tegel creme kleur Creme kleurige Portugese tegels Portugese patroontegels met creme    

Portugese tegels blauw wit

  Portugese tegels blauw wit E Portugese tegels blauw wit F blauwe cementtegels en patroontegels AYDEN 20x20 Portugese tegels blauw wit 20x20 Portugese tegel blauw wit Portugese tegel Limburg Zahra 02 20x20

Portugese tegels antraciet

 Portugese tegels antraciet B Portugese tegels antraciet C  Portugese tegels antraciet E Portugese tegels antraciet F Designtegels Corner 21-F26 20x20 cm groen en grijs cementtegel grijs Castelo

Portugese tegels grijs

Portugese tegels grijs  Portugese cementtegels grijs Cementtegels Vicious circlez 02  Spaanse cementtegels GEOZ 02 Spaanse cementtegels Flowerz zero WDG Spaanse cementtegels starz 8

Portugese tegels groen

Portugese tegels groen Portugese vloertegels groen Portugese cementtegels groen  Marokkaanse tegels groen Portugese tegel groen stella thumb Portugese vloertegels taupe CASXLDG

Portugese tegels lichtgrijs

Portugese tegels lichtgrijs C Portugese tegels lichtgrijs D Portugese tegels lichtgrijs E Portugese tegels lichtgrijs F  Portugese tegels grijs Portugese tegels Deventer Bizzie Lizzie 02

Portugese tegels blauw

Portugese tegels blauw Portugese vloertegels blauw Portugese tegels Deventer Blue Autumn Marokkaanse cementtegel SPZ4 Vloer met cementtegels LYON 02 Portugese tegels Haarlem

Portugese tegels rood/Portugese vloertegels rood

Portugese tegels rood Portugese tegels AGADIR 02 thumb Portugese tegels rood orbiz rosso Portugese tegels online Portugese tegels BREDA thumbnail Portugese tegels met kleur

Portugese tegels mix of bonte mix, Portugese tegels patchwork

Portugese tegels mix blue patchwork rode Portugese tegels patchwork bonte mix Portugese tegels Portugese tegels patchwork 20x20 cm patchwork portugese tegels 14x14 cm Portugese tegels mix

Portugese tegels mint

Portugese tegels mint A Portugese tegels mint B Portugese tegels mint C Portugese tegels met groen Portugese tegels Woerden Portugese cementtegel SPZ05

Granito cementtegels

granito cementtegel Florence flower Granito cementtegels zwart terrazzo tegels vloer c19 Patroontegels cementtegels Sample 01SC35 granito cementtegel terrazzo VCCZ 04 Granito portugese tegels terrazzo stijl 20x20

Portugese tegels gebruikt

Wist je ook dat we gebruikte Portugese tegels verkopen? Dit zijn oude tegels die we gesloopt hebben uit oude panden. Zoals bijvoorbeeld herenhuizen, boerderijen, kloosters en kerken. Ze zijn vaak meer dan 100 jaar oud. Hierdoor hebben ze een prachtig patina waar geen enkele nieuwe tegel aan kan tippen! Voorzichtig worden de oude vloeren vakkundig en tegel voor tegel met de hand verwijderd. Daarna worden ze naar ons atelier gebracht. Hier worden ze helemaal schoon gezaagd. Klaar voor een tweede leven. Deze gebruikte Portugese tegels worden niet meer gemaakt, dus ze worden steeds exclusiever. Kom ze bekijken in onze showroom.

 

Portugese tegels roze en gebroken wit FIORE

Portugese patroontegels hal serie FLOWERZ 4

Portugese tegels antiek eetkamer en keuken

Wat zijn Portugese tegels?

Portugese cementtegels zijn een soort handgemaakte vloertegels die gemaakt zijn van cement, zand, pigment en marmerpoeder. Ze zijn vergelijkbaar met Portugese keramische tegels in termen van hun ingewikkelde patronen en ontwerpen, maar ze hebben een andere textuur en worden gemaakt van een ander materiaal.

Portugese cementtegels werden voor het eerst geproduceerd in de 19e eeuw en waren populair in Portugal, België, Frankrijk en andere delen van Europa. Ze werden vaak gebruikt voor de vloeren van huizen, kerken, kloosters en andere openbare gebouwen vanwege hun duurzaamheid en esthetische aantrekkingskracht.

Vandaag de dag zijn Portugese cementtegels opnieuw populair als decoratieve vloerbekleding in moderne interieurs. Ze zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en ontwerpen en kunnen worden gebruikt om een stijlvolle en unieke uitstraling aan een ruimte te geven. Ze zijn duurzaam, gemakkelijk te onderhouden en kunnen worden aangepast aan de individuele smaak en stijl van de eigenaar.

Portugese tegel agadir 01 in hal