Nieuw binnen: oude vloer R19

Oude tegelvloer R19

Het weer was bar en boos in Frankrijk vandaag, maar gelukkig zijn we niet met lege handen thuis gekomen…

Wat dacht je van deze klassieke mooie Jugendstil tegels uit een Herenhuis in Valenciennes. Deze antieke tegelvloer lag in de statige hal van het huis en is meer dan 100 jaar oud.

De afmetingen van de oude keramische tegels  14×14 cm. Er gaan dan ongeveer 50 stuks in een vierkante meter. Klassieke Jugendstil tegels in zachte tinten zijn zeer gewild, dus weer snel bij, want weg=weg. De oppervlakte bedraagt 9,3 m2, inclusief bijpassende boordtegels.

Keramische tegels zijn gebakken , dus ze zijn uitstekend toe te passen in een badkamer. De combinatie met vloerverwarming is ook geen enkel probleem.

Ben je nieuwsgierig of wil je een advies op maat? Breng dan eens een bezoekje aan onze showroom

Portugese tegels achterwand: serie SPARKLEZ 01

Portugese tegels achterwand

Veel tegels heb je niet nodig om je badkamer op te fleuren. Kijk hier maar eens naar dit achterwandje:

Met slechts 24 stuks Portugese tegels serie SPARKLEZ 01 kun je al iets speciaals maken. Deze cementtegels zijn 2 maal zo dik als en standaard keramische vloertegel, maar kunnen prima als wandtegel worden gebruikt. De tegels kunnen op elke soort ondergrond worden verlijmd, ook in combinatie met vloerverwarming. De tegels dien je wel nog even te sealen met een impregneermiddel en klaar is Kees!

Vergeet niet dat onze hele collectie cementtegels te bewonderen is in onze showroom…

 

 

Portugese Zita 01 in je toilet

Portugese tegels ZITA 01 in je toilet

Portugese tegels worden heel vaak toegepast in het toilet. En waarom ook niet? Met een relatief kleine investering geef je het kleinste kamertje in huis een grootse uitstraling!

Je hoeft niet de hele ruimte dicht te leggen met een motieftegel als je dat niet wilt, je kunt er ook voor kiezen om een effen tegel als border te gebruiken. Hier hebben we de effen Portugese tegel FDG 20×20 gebruikt. Het is een totaal andere kleur dan de ZITA tegel, maar dat maakt het nu juist zo speels. Het hoeft ook niet altijd hetzelfde te zijn. Juist door wat meer contrasten toe te voegen, krijg je de leukste combinaties. Gebruik je dan nog een Portugese tegelplint, dan voeg je helemaal een finishing touch toe.

Onze gehele collectie cementtegels zijn te bezichtigen in onze showroom, maar wil je deze Portugese tegel ZITA eens in het echt bewonderen ( kleuren komen op een beeldscherm toch altijd anders over) , bestel dan eenvoudig je samples via het sampleformulier op deze website.

Oude tegels C186: Antieke keramische tegels

Oude tegels C186

Dit weekend gingen we weer op pad naar Frankrijk en we vonden deze prachtige Art-Nouveau tegels. Het zijn keramische tegels, dus gebakken op ongeveer 1300 graden. Oorspronkelijk afgewerkt met een glazuurlaag en hierdoor niet vlekgevoelig en zuurgevoelig. Ideaal toe te passen in de inloopdouche. Shampoo en zeepresten krijgen zo geen vat op deze tegels. De combinatie met vloerverwarming maken het comfort dat je zult hebben van een antieke keramische vloer helemaal af.

Alle tegels zijn al volledig ontdaan van hun oude cementresten aan zowel de onderkanten als alle zijkanten. Een hels karwei en arbeidsintensief, maar dit is echt noodzakelijk bij deze vloeren om zo de tegels zo dicht mogelijk bij elkaar te kunnen plaatsen om zo de patronen niet te zeer te doorbreken. De meest gemaakte fout bij het lijmen van deze tegels is namelijk om te brede voegen aan te houden. In onze showroom geven we je graag uitgebreid advies waar je zoal op moet letten.

Tevens kun je dan onze totale collectie tegels met motieven  bewonderen, misschien past een Portugese tegel wel beter in jouw situatie. Tot dan!

Oude tegels C162

Nieuw binnen: oude tegels C162.

Net binnen vanuit Frankrijk: antieke keramische vloertegels in de kleine maatvoering 14×14 cm. Deze vloer beschikt over een dubbele boord. De verhoudingen van deze vloer zijn: 195 patroontegels 14×14 cm en 117 boordtegels 14×14 cm. Totale oppervlakte dus 6,2 m2. Door zijn mooie heldere blauwe kleuren zou deze oude vloer niet misstaan in een badkamer. Dat is nu net het grote voordeel van antieke keramische tegels: doordat ze dubbel gebakken zijn en behandeld met een glazuur, kan er geen vocht in de tegels doordringen. Je kunt deze oude tegels dan ook prima in de inloopdouche gebruiken. Zowel als vloertegel als wandtegel. De tegels zijn gemiddeld 16 mm dik. Iets dikker dan een standaard wandtegel.

Wil je eens wat meer informatie over gebruik van patroontegels in een badkamer, kun je altijd onze showroom bezoeken voor een advies op maat.

Antieke keramische vloertegels CL001

Onze zoektochten door Frankrijk leveren toch elke keer weer iets leuks op. We vonden deze week een antieke Franse keramische tegelvloer gedateerd vroeg twintigste eeuw. Deze oude vloertegels hebben origineel in een boerderij gelegen in de regio Picardië en zijn nu volledig gerestaureerd verkrijgbaar en klaar om te leggen. Alle tegels zijn volledig schoon gezaagd aan zowel de onderkanten als alle zijkantjes. Alle oude voegen zijn dus ook verwijderd zodat deze tegels zo strak mogelijk tegen elkaar aan kunnen worden gelegd zodoende het patroon zo weinig mogelijk te onderbreken. Deze antieke tegels hebben een maatvoering van 14×14 cm, de boordtegeltjes 7×14 cm, en hebben een dikte van ongeveer 16 mm.

Doordat deze tegels, in tegenstelling tot de geperste Portugese cementtegels, dubbel gebakken zijn, zijn ze geschikt om toe te passen in elke ruimte in huis. Zowel binnen als buiten. Ook zijn deze patroontegels uitstekend geschikt voor het gebruik in natte ruimtes, zelfs in de inloopdouche.

Ze behoeven geen behandeling met een impregneermiddel als ze eenmaal gelegd zijn. Een kleine schoonmaakbeurt met water en zeep volstaat om hun natuurlijk schoonheid te behouden.

Nieuwsgierig geworden naar onze collectie antieke tegels? Breng dan eens een bezoekje aan onze showroom voor meer inspiratie en een persoonlijk advies. Tot dan!

Nieuw Binnen: Oude tegelvloer R19

Tijdens onze zoektocht door Noord-Frankrijk kwamen we deze prachtige mozaïektegels tegen. Met mozaïektegels is het vrij duidelijk: je houdt ervan of je vindt het helemaal niks. Wij vinden ze zeker prachtig zeker gezien het feit dat elk vakje in een tegel helemaal met de had werd ingevuld aan de hand van een mal. Wat een boel werk dus om deze oude tegels te produceren.

Veel mensen denken dat een mozaïek vloer heel druk gaat worden, maar het is juist zo dat hoe groter de vloer is, hoe rustiger hij oogt. Voorzichtig werden alle tegels uit dit herenhuis verwijderd en naar ons atelier getransporteerd. Hier werden vervolgens alle tegels ontdaan van hun oude cementresten om zo alle tegels weer opnieuw te kunnen verlijmen. Waar zouden deze antieke voertegels niet misstaan?

Oude vloertegels serie FR19 uit Frankrijk

Oude vloertegels serie FR19. Net binnen uit Frankrijk. Antieke vloertegels geven elke ruimte is huis net dat speciale tintje. We speuren al jaren naar deze exclusieve vloertegels in Frankrijk en België. Alle tegels worden vervolgens helemaal ontdaan van hun oude cementresten in onze werkplaats. Klaar voor een tweede leven. Oppervlakte van deze oude tegelvloer is 12,9 m2. Deze typische Jugendstil vloer is afgewerkt met een dubbele boord. In onze grote showroom kun je al onze vloeren live bezichtigen…

FLOWERZ 10 Portugese cementtegels in een keuken

Portugese tegels toepassen in een keuken is geen enkel probleem. Door de tegels te sealen worden ze vlek- en waterafstotend gemaakt. Sterker nog: door het gebruik door de jaren heen krijgen deze cementtegels een steeds mooier patina. Het is niet voor niets dat de antieke versies nog steeds heel populair zijn. De tegels die je hier ziet zijn de Portugese cementtegels serie FLOWERZ 10. Gebaseerd op een antiek motief, maar door ons aangepast in een nieuwe kleurencombinatie. Wil je weten waar je nog meer onze tegels kunt toepassen? Klik dan eens hier.

Doordat deze tegels een kleiner formaat hebben van 14×14 cm, hebben ze direct een exclusievere uitstraling. Ze zijn ook veel duurder om te produceren. Omdat elke tegel stuk voor stuk met een mal wordt gemaakt. Er passen 25 stuks cementtegels van 20×20 cm in een m2. Van de 14×14 cm variant zijn dat er al 50 stuks! Niet alleen de maatvoering, maar ook het aantal kleuren en complexiteit van de mal bepalen de prijs…

 

1 2 3 14