Portugese tegels en vloerverwarming

Portugese tegels in combinatie met vloerverwarming? Geen enkel probleem. Onze Portugese tegels zijn prima geschikt in combinatie met vloerverwarming…

Hoeveel impregneermiddel heb ik nodig voor de cementtegels?

Globaal kunt u er vanuit gaan dat men 1 liter impregneermiddel met kleurverdieper nodig heeft voor 5 m2 portugese tegels. Voor meer informatie: Portugese tegels impregneren

Wat kosten Portugese tegels?

Wat kosten Portugese tegels? Dit is afhankelijk van meerdere factoren. Hoe kleiner de cementtegels worden, hoe duurder het is om deze te produceren. Ook de complexiteit van een design en het aantal kleuren hebben invloed op de prijs. Vandaar dat de prijzen variëren van € 55- € 79,95 per m2. Bij elke serie op onze Portugese tegel pagina,s staan de prijzen vermeld.

Hoeveel wegen de cementtegels?

1 doosje cementtegels weegt ongeveer 17 kilogram
1 m2 cementtegels weegt ongeveer 34 kilogram

Portugese tegels badkamer?

Kunnen Portugese tegels worden toegepast op een badkamer? Een veel gestelde vraag, vandaar dat we er een apart pagina voor hebben gemaakt. Zie Portugese tegels badkamer

Verkopen jullie ook oude,antieke Portugese tegels?

Nee, wij verkopen geen antieke Portugese tegels. De Portugese tegels die wij verkopen zijn nieuw. De antieke vloertegels die wij verkopen komen uit oude panden in België en Frankrijk.

Kan ik Portugese tegels ook in mijn tuin gebruiken?

Een veel gestelde vraag is of je Portugese tegels ook in je tuin kunt gebruiken. Daarom besteden we er extra aandacht aan op de volgende pagina: Portugese tegels buiten

Waar koop je Portugese tegels?

Bent u op zoek naar Portugese tegels? Dan bent u bij FLOORZ aan het juiste adres. We hebben een unieke en exclusieve collectie motieftegels.

Portugese tegels Rotterdam

Verkopen jullie ook Portugese tegels in Rotterdam? Fysiek hebben wij geen showroom in Rotterdam. Wij leveren onze cementtegels wereldwijd, dus ook in Rotterdam. Onze Portugese tegels zijn te bezichtigen in onze showroom in Limburg. Hier leveren we rechtstreeks aan de consument en kunnen we de prijzen scherp houden.

Cementtegels en vloerverwarming

Cementtegels en vloerverwarming? Geen probleem. Onze cementtegels zijn uitermate geschikt in combinatie met vloerverwarming…

Portugese tegels en vloerverwarming

Portugese tegels en vloerverwarming? Geen probleem. Onze Portugese tegels zijn uitermate geschikt in combinatie met vloerverwarming…

Vragen de Portugese tegels veel onderhoud?

Nee, het onderhoud van de Portugese tegels en cementtegels is een koud kunstje. U mag zo vaak als mogelijk dweilen met onze Floorzeep. Dit is een neutrale dweilzeep voor wekelijks onderhoud om uw Portugese tegelvloer in topconditie te houden. Het onderhoud van Portugese tegels is dus niet anders dan bij  keramische vloertegels, alleen het middel om mee te dweilen is anders.

Hoe Portugese tegels schoonmaken?

Het reinigen en schoonmaken van Portugese tegels voor dagelijks onderhoud gebeurt het beste met de Floorzeep. Deze is te koop in onze showroom. Als alternatief gebruikt u voor het schoonmaken van de Portugese tegels een neutrale zuurvrije zeep om de Portugese tegels wekelijks mee te dweilen.

Verkopen jullie ook goedkope Portugese tegels?

Ja, wij verkopen ook goedkope Portugese tegels. FLOORZ heeft altijd cementtegels in de aanbieding. Kijk bij de button AANBIEDING om de laatste aanbiedingen te bekijken. Daarnaast biedt FLOORZ altijd de beste prijs voor haar Portugese tegels. Wij bieden de scherpste prijzen in de markt. Dit omdat wij zelf produceren en onze overhead kosten zo laag mogelijk proberen te houden.

Verkopen jullie ook oude Portugese tegels?

Nee, wij verkopen geen oude portugese tegels. De portugese tegels die wij verkopen zijn nieuwe tegels. De oude tegels zijn vloertegels uit oude panden in Belgie en Frankrijk

Kunnen jullie de Portugese tegels ook plaatsen?

Nee, FLOORZ heeft zelf geen tegelzetters in dienst en kan daarom geen Portugese tegels plaatsen.  Op internet is tevens veel videomateriaal te vinden omtrent het zetten van cementtegels

Hoe dik zijn Portugese tegels?

De dikte van onze meeste Portugese tegels is 16 mm, maar we hebben ook tegels in onze collectie met een dikte van 15 mm.

Hoe kunnen we de Portugese tegels het beste plaatsen?

We hebben een compleet advies opgesteld voor het plaatsen van onze Portugese tegels en cementtegels. Deze kunt u vinden in de footer van deze website onder de button Portugese tegels plaatsen. Tevens krijgt men een leg advies via de mail toegestuurd. Ook is er op internet veel videomateriaal te vinden over Portugese tegels leggen.

Wat kosten Portugese tegels?

De prijzen van Portugese tegels variëren van 65-95 euro per m2

Kunnen jullie de oude vloertegels ook laten bezorgen?

Natuurlijk is het mogelijk om de oude vloertegels bij u thuis te laten bezorgen. We pakken de oude vloertegels zorgvuldig in zodat er zo weinig mogelijk mis kan gaan tijdens het transport. In het weekend is het helaas niet mogelijk om de oude tegels te laten bezorgen.
Globaal kan men aanhouden dat er tot 24 m2 oude vloer op een pallet past.

Hoe dik zijn de oude vloertegels?

Natuurlijk zijn er uitzonderingen binnen de oude tegels, maar globaal kan men aanhouden: 1,6 cm dik voor de oude keramische tegels en 1,8 cm voor de cementtegels. Dit is de dikte indien de oude vloertegels zijn schoon gezaagd.

Waarom hebben jullie de goedkoopste Portugese tegels?

Dat antwoord is simpel: we kunnen de goedkoopste Portugese tegels en goedkoopste cementtegels aanbieden omdat we zelf producent zijn en de tussenhandel uit het proces halen. Verder proberen we onze overheadkosten zo laag mogelijk te houden. FLOORZ  Portugese tegels in Limburg biedt u dus de scherpste prijzen en garandeert de goedkoopste Portugese tegels in de markt.

Verkopen jullie ook losse antieke tegels?

Helaas verkopen wij geen losse oude tegels. Al onze oude vloeren zijn unieke stukken en worden daarom altijd in hun totaliteit verkocht.

Wat zijn Portugese patroontegels?

Het fabricageproces van patroontegels is al zeer oud. Er wordt een cementmengsel in een tegel mal gestrooid. Daarop komt een motief mal met het gewenste patroon. In deze motief mal wordt een mengsel van vloeibare marmerpoeder gegoten. Zodra alle figuren zijn ingekleurd wordt de motief mal verwijderd en wordt het geheel onder hoge druk samengeperst. Het resultaat: een cementtegel. Cementtegels worden in verschillende landen gefabriceerd. Cementtegels zijn poreus en zullen moeten worden behandeld.

Wat zijn Portugese tegels?

Het fabricageproces van cementtegels is al eeuwenoud. Er wordt een cementmengsel in een tegel mal gestrooid. Daarop komt een motief mal met het gewenste patroon. In deze motief mal wordt een mengsel van vloeibare marmerpoeder gegoten. Zodra alle figuren zijn ingekleurd wordt de motief mal verwijderd en wordt het geheel onder hoge druk samengeperst. Het resultaat: een cementtegel. Cementtegels worden in verschillende landen gefabriceerd. Cementtegels zijn poreus en zullen moeten worden behandeld.

Waar Portugese tegels kopen?

Ja, na 2 jaar voorbereiding is ons eigen atelier dan eindelijk een feit. Medio 2011 beginnen onze nieuwe ontwerpen langzaam binnen  te druppelen. Wij produceren authentieke en 100% handgemaakte cementtegels. Topkwaliteit tegen een concurrerende prijs. Dit kunnen wij doen omdat we het hele productieproces in eigen handen hebben en niet te maken hebben met tussenhandel. De unieke FLOORZ collectie is dan ook alleen maar te verkrijgen bij FLOORZ. Vele kleuren en motieven mogelijk.

Waar dien ik rekening me te houden bij de aankoop van antieke tegels?

Onze oude vloertegels zijn gemiddeld 100 jaar oud en destijds handgemaakt. Het is dan ook begrijpelijk dat de uitstraling van een oude vloer altijd imperfecties vertoond. Dit kan zich uiten in kleurverschillen, barstjes/scheurtjes en kleine beschadigingen of gebruikerssporen. Juist door deze tegels te hergebruiken en in een nieuw interieur te plaatsen, krijgt u de karakteristieke, levendige en authentieke uitstraling.
Bij de aankoop van onze oude vloertegels kan het zo zijn dat  u rekening dient te houden met een percentage tot 10% uitval.

Wij besteden onze uiterste zorg om garant te kunnen staan voor het product dat we afleveren.
Toch willen we u adviseren om uw bestelling altijd zelf te controleren. Eventuele reclamaties dienen binnen 48 uur bij Floorz via email te zijn gemeld.

Welke formaten Portugese tegels zijn beschikbaar?

n principe kunnen we vrijwel elk formaat produceren. Maar de meest voorkomende maten Portugese tegels zijn 20 x 20 cm en 14 x 14 cm. Verder bestaan de maten 10 x 10 cm, 15 x 15 cm en 17 x 17 cm. In principe hebben alle tegels dezelfde dikte namelijk 1,6 cm. Alleen de wandtegels zijn een stuk dunner. Hou voor de Portugese tegels een werkhoogte aan van ongeveer 2 a 2,5  cm. Dat is 1,6 cm voor de tegel en de rest  voor het lijm bed.

Wat is de dikte van jullie Portugese tegels?

Onze Portugese tegels hebben een dikte van 1,6 of 1,5  cm. Dat geldt voor alle maten Portugese vloertegels die wij verkopen. Zowel de 20 x 20 cm en 14 x 14 cm variant hebben dezelfde dikte. Inclusief lijm moet men ongeveer een werkhoogte aanhouden van 2 a 2,5 cm.

Wat is eigenlijk het verschil tussen Marokkaanse cementtegels en Portugese tegels?

Het productieproces voor beide cementtegels is in ieder geval gelijk. De Portugese tegels zijn echter veel beter van kwaliteit vandaar dat we geen Marokkaanse cementtegels in ons assortiment hebben opgenomen. De kwaliteit van het marmerpoeder dat we gebruiken voor de fabricage van onze Portugese tegels is van betere kwaliteit en ook de druk waaronder we onze Portugese tegels persen is hoger dan die bij Marokkaanse cementtegels. Daardoor krijgen we een gladder oppervlak en zijn de cementtegels veel minder gevoelig voor vuil en vlekken.

Leveren jullie ook plaatsing- en onderhoudsinstructies mee bij de aankoop van Portugese cementtegels?

Jazeker. Deze instructies zijn terug te vinden onderaan op onze site onder het kopje BEHANDELING – tegels plaatsen. Hier staat precies beschreven hoe u onze Portugese tegels moet plaatsen en onderhouden. Ook krijgt u bij aanschaf van onze cementtegels de instructies meegeleverd. Wij adviseren u ( en ook de tegelzetter) altijd om deze instructies aandachtig door te lezen alvorens tot plaatsing van uw Portugese tegelvloer over te gaan.

Hoe breed moet de voeg zijn tussen de Portugese tegels en cementtegels?

Om de patronen zo min mogelijk te onderbreken, is het belangrijk een zo klein mogelijke voeg te gebruiken. Hou ongeveer een voegje van 1 mm aan. Dat is het mooiste…

Moeten de Portugese tegels en cementtegels altijd worden gevoegd?

Daar kunnen we duidelijk in zijn: Ja!
Afgezien van het feit dat er vlekken kunnen ontstaan als er vloeistof langs de randen in de tegels kan trekken, is het vanuit hygiënisch oogpunt belangrijk om een cementtegelvloer altijd in te voegen.

Moeten de Portugese tegels en cementtegels altijd worden geïmpregneerd?

Jazeker!
Cementtegels dienen altijd te worden geïmpregneerd. Dit om de tegels te beschermen tegen vocht, vuil en vlekken. Alle noodzakelijke onderhoudsmiddelen hebben we in ons assortiment en worden met klem aangeraden aan te schaffen bij onze cementegels. Zo alleen kunnen we een leven lang plezier van uw Portugese tegelvloer garanderen.

Wat is de levertijd van jullie Portugese tegels en cementtegels?

Indien de cementtegels op voorraad liggen kunnen de tegels vaak per direct worden meegenomen. Afhankelijk natuurlijk van de hoeveelheid en dus het gewicht. Veel van onze klanten maken gebruik van onze transporteur die je bestelling netjes aflevert op een datum wanneer je de cementtegels het beste kunt gebruiken.Mochten er bepaalde modellen tijdelijk uitverkocht zijn of wil je een eigen vloer ontwerpen, reken dan op een levertijd van ongeveer 10 a 12 weken. Soms wat korter, soms wat langer. Wil je weten wat de actuele status is van een bepaalde tegel, neem dan even contact met ons op.

Kan ik mijn bestelling in mijn auto vervoeren?

Tsja, een Range Rover is natuurlijk een andere auto dan een Fiat 500.
Per m2 kan men uitgaan van een gewicht van ongeveer 35 kg. Reken dan maar eens na.
Een gesloten busje is helemaal ideaal. Een aanhangwagen ook, maar hou er rekening mee dat je bestellig niet nat mag worden. De tegels zitten nl. verpakt in kartonnen doosjes.
Veel van onze klanten kiezen voor de optie bezorgen. Je kunt dan de tegels laten bezorgen op een datum die jou het beste schikt en je hoeft al dat gewicht niet 2 maal door je handen te laten gaan. ( 1 maal met inladen en 1 maal met uitladen)

Hoe zijn de Portugese tegels en cementtegels verpakt?

Onze cementtegels zitten stevig verpakt in kartonnen doosjes

20x20cm cementtegels 12 stuks of 13 stuks per doosje = +-0,48 m2
14x14cm cementtegels 24 stuks per doosje = 0,47 m2

Alle bestellingen kunnen ook op pallet worden geleverd.
We beschikken over een heftruck die een pallet makkelijk in uw busje of aanhangwagen kan zetten

Waar kan ik Portugese tegels kopen?

Hoe kan ik het beste Portugese tegels kopen? Het beste kunt u een bezoekje brengen aan onze showroom voor een persoonlijk advies. Kleuren zijn toch altijd anders dan op een beeldscherm. Nog makkelijker is onze samples service. Vanuit uw luie stoel selecteert u op onze Portugese tegels pagina uw samples naar keuze. Bekijk de samples thuis en bestel eenvoudig via mail info@floorz.nl

Portugese tegels toilet

Kunnen Portugese tegels ook worden toegepast in een toilet? Ja hoor, geen probleem. Bekijk hier alvast de huidige collectie Portugese tegels

Portugese tegels dikte

Portugese tegels dikte. De gemiddelde dikte van onze Portugese tegels is 16 mm of 15 mm dik. Bekijk onze voorraad Portugese tegels.

Portugese tegels douche

Portugese tegels douche. Portugese tegels gebruiken in een douche? Waarom niet.

Kijk hier maar eens hoe je Portugese tegels in een badkamer kunt gebruiken…

Look a like Portugese tegels

Look a like Portugese tegels. Look a like Portugese tegels nodig? Kijk dan eens bij onze collectie Portugese tegeltjes

Portugese tegels azule en cementtegels Azule

Verkopen jullie ook Azule Portugese tegels en cementtegels ? Nee, wij verkopen geen Azule cementtegels.

Portugese tegels Loosdrecht

U bent op zoek naar Portugese tegels in Loosdrecht en hebt stad en land afgezocht naar de mooiste patronen. Dan bent u bij FLOORZ aan het juiste adres. Wij bezorgen uw bestelling tegen een vast tarief naar Loosdrecht.
Onze collectie Portugese tegels kunt u alvast vanuit uw luie stoel online bekijken.

Portugese leggen kosten

Portugese tegels leggen kosten

U wil Portugese tegels kopen en u vraagt zich af wat de kosten zullen zijn voor het leggen van een Portugese tegelvloer. De kosten voor het leggen van een vloer hangen van meerdere factoren af, zoals het formaat van de tegels, wel en geen boordtegel of de staat van de ondervloer. Globaal kun je uitgaan van een uurloon van 35 a 40 euro per uur. Bekijk hier alvast onze collectie Portugese vloertegels.

Portugese tegels schoonmaken met groene zeep

Kan ik Portugese tegels schoon maken met groene zeep? In principe zou dit geen kwaad kunnen. Groene zeep is een neutraal product, maar geeft verder geen voeding aan uw vloer. Het nadeel is dat deze groen zeep na verloop van tijd een grijze waas over de tegels zal leggen. Wij adviseren dat ook altijd onze FLOORZEEP te gebruiken. Deze is uitvoerig getest.

Zijn Portugese tegels hittebestendig?

We passen onze Portugese tegels regelmatig toe onder en achter kachels en onder een open haard. Op onze impressie pagina kun je voorbeelden vinden van deze toepassing. We hebben hierover nog nooit klachten gehad, waardoor we kunnen stellen dat Portugese tegels hittebestendig zijn.

Verkopen jullie ook Portugese tegels inclusief leggen?

Elke week krijgen we wel de vraag of we ook Portugese tegels inclusief leggen verkopen. Helaas leggen we zelf geen vloeren, maar iedere goede tegelzetter zou dit klusje moeten klaren. We hebben een duidelijk legadvies voor onze Portugese cementtegels opgesteld om je zo wat meer info te kunnen geven over hou je Portugese tegels het beste kunt leggen. Voor vragen, kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice.

Waar kan ik jullie Portugese tegels kopen in Nederland?

Portugese tegels kopen in Nederland kun je overal, maar de collectie van FLOORZ blijft exclusief. Bij ons vindt je dus geen collectie die op elke straathoek te verkrijgen is. We ontwikkelen en ontwerpen onze collectie helemaal in eigen beheer. Van ontwerp tot importeren. Wil je weten welke exclusieve cementtegels we allemaal in onze collectie hebben? Kom dan zeker een keertje langs in onze showroom!

Portugese tegels look a like kopen

Portugese tegels look a like kopen. Waarom zou je dit doen? Geen enkele look a like tegel kan tippen aan de warme en unieke uitstraling van echte Portugese tegels. De naam zegt het eigenlijk al: het lijkt er een beetje op. Deze imitatie Portugese tegels hebben een heel dun geprint laagje op een tegel. Kleine beschadigingen aan deze tegels zie je meteen, terwijl bij de echte, ingelegde Portugese tegels de kleurlaag 3 mm dik is. Hierdoor blijft het motief en de kleur, bij beschadigingen, zichtbaar. Ze hebben ook een kille, steriele uitstraling.  Bovendien zijn deze look a like Portugese tegels ook niet echt goedkoop met een verkoopprijs van ongeveer € 60 per m2. Kom je overtuigen in onze showroom. We hebben hier ook de imitatie tegels liggen zodat je alles naast elkaar kunt vergelijken.

Portugese tegels kopen België

Waar kan ik jullie Portugese tegels kopen België? Onze premium store blijft in Kelpen-Oler in Nederland. Voor een aanzienlijke mooie collectie cementtegels kun je ook hier in België terecht.

Welke Portugese tegels merken verkopen jullie?

Welke Portugese tegels merken verkopen jullie zoal is een veelgestelde vraag. Zo heb je tegels van de Tegel BV, Designtegels en Castelo en Osmunda. Maar wij verkopen helaas geen andere merken. FLOORZ is uniek en ontwerpt en produceert haar eigen collectie cementtegels. Waarom zouden we vloertegels gaan verkopen die op elke straathoek en in elke tegelhandel verkrijgbaar zijn? Jij bent toch ook uniek?

Hoe kan ik van jullie Portugese tegels stalen aanvragen?

Natuurlijk wil je eerst eens even onze tegels van dichtbij bekijken en als je even geen tijd hebt om onze showroom te bezoeken, dan kun je snel en gemakkelijk van onze Portugese tegels stalen aanvragen. Gebruik hiervoor de groene button op elke product pagina.

Hoe kan ik het beste Portugese tegels vlekken verwijderen?

Allereerst dien je Portugese tegels altijd te impregneren en minimaal 1 maal per week te dweilen met Floorzeep. Hierdoor worden ze vlek afstotend. Gebeuren er eens wat ongelukjes met bijvoorbeeld wijn of iets anders, dan is er door dit vertragende effect nog tijd genoeg om de vlekken met een vochtige doek te verwijderen. Bij hardnekkige vlekken kan het mogelijk zijn om je Portugese tegels iets te schuren om de vlek te verwijderen. Gebruik hierbij wat pure vuiloplosser.

Wat zijn toch die Portugese tegels witte vlekken?

De witte vlekken die die vaker ziet bij Portugese tegels is het uitzweten van kalk. Geen nood: dit is een normaal verschijnsel en zal naar verloop van tijd vanzelf weer verdwijnen. Dit verschijnsel kom je bijvoorbeeld ook tegen bij bakstenen als er een nieuw huis is gebouwd.

Waar zijn jullie Portugese tegels winkels Nederland?

We hebben ‘helaas’ maar 1 Portugese tegels winkel Nederland. In Kelpen-Oler. En dat is niet voor niets! Zo houden we onze collectie exclusief. Dus ben je niet op zoek naar Portugese vloertegels die je momenteel op elke straathoek in Nederland tegen komt, breng dan eens een bezoekje aan onze winkel. Wist je dat we de grootste collectie echte patroontegels van Nederland hebben? Bij ons dus geen nep spul….

Verkopen jullie ook Portugese tegels wandtegel?

Alle Portugese tegels uit onze collectie unieke patroontegels zijn in principe vloertegels van ongeveer 16 mm dik. Maar dat betekent niet dat je ze niet als wandtegel kunt gebruiken! Sterker nog, dat gebeurt ontzettend vaak. In onze showroom kun je dat ook komen bekijken. Veel toegepast worden als Portugese tegels wandtegel ,de wat kleiner formaten zoals 14×14 cm en 15×15 cm.

Verkopen jullie ook Portugese designtegels?

Alle tegels die we verkopen zijn Portugese designtegels of antieke designtegels. Veel designs hebben we overigens zelf ontworpen.

Zijn Portugese tegels duur?

Dat ligt eraan hoe je het bekijkt. Zijn Portugese tegels duur als je weet dat elke tegel aan de hand van een mal helemaal met hand wordt gemaakt? Vergeleken met een goedkoop keramisch tegeltje van de Gamma, vast wel. Maar er zijn ook zat nieuwe tegels die veel duurder of net zo duur zijn.  Of vergelijk het eens met een houten vloer. Wij zijn in ieder geval helemaal verliefd op deze Portugese designtegels en vinden de prijzen helemaal de moeite waard voor een handgemaakte cementtegel die uitsluitend gemaakt wordt van 100% natuurlijke materialen.

Verkopen jullie alleen echte Portugese tegels?

Yep! Wij verkopen alleen tegels die we zelf mooi vinden. En die met de hand gemaakt zijn. Voor ons dus geen imitatie Portugese tegels, Portugese tegels met print of ander nep spul.