ZELLIGES NATUREL

Prijs
€ 104,95m2
Soort tegel
Zelliges
Afmetingen
10x10 x1 cm (44)
Status
Op voorraad
  • niet geglazuurde zelliges

Omschrijving

Marokkaanse tegels | zelliges NATUREL | 10×10 cm

Zelliges tegels naturel. Matte zelliges .Deze zellige tegels zijn niet geglazuurd en zullen dus nog behandeld moeten worden met een impregneermiddel.  Zellige tegels naturel hebben een levendig karakter. De kleuren op de foto’s van de producten kunnen per beeldscherm verschillen en dus afwijken van de realiteit. Breng daarom altijd een bezoekje aan onze showroom om deze prachtige Marokkaanse wandtegeltjes in het echt te komen bekijken. We hebben een grote voorraad, dus vaak kun je de zelliges meteen meenemen.

Wat zijn naturel zelliges?

Naturel zelliges (ook bekend als “zellige” of “zellij”) zijn handgemaakte tegels die traditioneel worden gebruikt in Marokkaanse architectuur en decoratie. Ze zijn gemaakt van ongeglazuurde klei en hebben een ruwe, natuurlijke uitstraling.

De tegels worden met de hand gesneden en in verschillende maten en vormen geproduceerd, waaronder vierkanten, rechthoeken en zeshoeken. De kleuren van naturel zelliges variëren van beige tot grijs en hebben een matte afwerking.

Naturel zelliges worden gebruikt voor het bekleden van wanden, vloeren en andere oppervlakken, en worden vaak gebruikt in badkamers, keukens en andere ruimtes in huis. Ze worden ook gebruikt in de architectuur van moskeeën, paleizen en andere historische gebouwen in Marokko en andere delen van Noord-Afrika.

Waar zijn ze geschikt voor?

Zellige Naturel kan alle binnenruimtes worden geplaatst. De tegel is geschikt als wandtegel en het oppervlak is onregelmatig dus dit kan randjes opleveren. Het zijn ideale tegels voor je hal, keuken en woonkamer. Ook in horecagelegenheden komen deze naturel tegeltjes prima tot hun recht.

Hoe kan ik ze bestellen en leveren jullie ook?

Deze Marokkaanse tegels worden geleverd per doos van 1 m2.  We helpen je graag als je hulp nodig hebt bij het uitrekenen van de hoeveelheden die je nodig hebt en voor een advies op maat. Ook kan je via deze pagina makkelijke een persoonlijke offerte aanvragen.

Je kunt de tegels zelf op komen halen in ons magazijn. Het is altijd raadzaam om een keertje onze showroom te bezoeken. Zo kun je de tegels in het echt bekijken en kun je ook zijn uit welke actuele batch je geleverd kan krijgen. Natuurlijk is het ook mogelijk om eerst een sample toegestuurd te krijgen.

Je kunt je bestelling ook laten bezorgen. Dan doen we via een transporteur en dat gegarandeerd schadevrij. Alle tegeltje worden netje op een pallet gezet en goed ingepakt. Dir alles tegen een marktconform tarief dat afhankelijk is van gewicht en afstand.

Onderhoud van zelliges
Zellige Naturel is ongeglazuurd en is goed te onderhouden. Na impregneren maak de tegel schoon  met water of eventueel met Floorzeep.

Kalkpitten ( beschadigingen aan het glazuur ), onregelmatigheden en ( sterke ) verschillen in kleurnuances in de tegels, zijn inherent aan zelliges. Voorgenoemde eigenschappen dragen bij aan het karakter van Marokkaanse tegels en kunnen geen reden zijn voor teruggave of restitutie. De zellige tegels die we tonen op onze website, showroom of via onze sample service komen niet altijd 100% overeen met de huidige voorraad of nieuwe batch. Wil je samples aanvragen? Wij adviseren altijd om meerdere samples aan te vragen van 1 kleur om zo de onderlinge kleurnuances beter te kunnen beoordelen. Om teleurstellingen te voorkomen raden we je echter altijd aan om onze showroom te bezoeken om zo de huidige batch te kunnen beoordelen.

Dikte van zelliges tegels Stapel Zelliges 10x10 cm

Aanvullende specificaties:
Categorie: Zelliges tegels geel, aarde, naturel, bruin 4
Afmetingen (LxB) : 10×10 cm
Dikte: 1 cm
Geschikt voor: Als wandtegel
Productie: Droogperstechniek
Impregneren: Nee, zelliges tegeltjes plaatsen doe je zo
Vorm: Vierkant
Ruimte: Binnen gebruik
Oppervlakte: Geglazuurd, zijdeglans
Reinigen: Floorzeep concentraat of niet bijtende allesreiniger
Kleurverschillen: Ja, onderlinge kleurnuances
Gerectificeerd: Nee
Materiaal: Marokkaanse klei
Land van herkomst: Fez, Marokko
Oppervlakte: Kleurverschillen, kalkpitten, oneffenheden, kleine beschadigingen
Geschikt voor natte ruimtes: Ja
Verpakkingseenheid: Per doos van 1 m2
Hittebestendig: Ja
Bijpassende vloertegels: Portugese vloertegels
Vorstbestendig: Nee
Niet geschikt voor vloerverwarming
Handgemaakt: Ja, uitsluitend 100% natuurlijke  materialen
Meer inspiratie:

FloorZeep

Floorzeep

FLOORZEEP is een milde, neutrale reiniger voor alle cementtegels uit de FLOORZ collectie. Deze bevat speciale natuurlijke ingredienten waardoor uw Portugese tegelvloer, bij regelmatig gebruik, een mooiere uitstraling krijgt. Uw cementtegels worden minder gevoelig voor vlekken.

Prijs € 17,50

Impregneermiddel

Impregneermiddel

FLOORZ-IMPREGNEER is een gebruiksklaar impregneermiddel voor de behandeling van uw Portugese tegelvloer. Dit product vermindert de opname van water, vuil en vet.

Verbruik: 4m² per liter.

Prijs € 39,95 1 liter

Tegellijm & voegmiddel

Tegellijm en Voegmiddel

Tegellijm voor het verlijmen van Portugese tegels. Prijs € 33,95 per zak. Verbruik 6-8 m2 per zak.

Voegmiddel voor het invoegen van Portugese tegels. Prijs € 19,95 per zakje. Verbruik ongeveer 10 m2 per zakje.

Grondreiniger

Grondreiniger

Speciaal reinigingsmiddel voor Portugese tegels. Te gebruiken om de vloer goed schoon te maken alvorens te impregneren.

Prijs € 15,95