*De vermelde all-in prijs bij Portugese tegels, is de m2 prijs inclusief vuiloplosser en impregneermiddel

PORTUGESE TEGELS Outlet

FLOORZ heeft Portugese tegels in de aanbieding!

BLUE AUTUMN Portugese tegels aanbieding Prijs € 48,40 per m2 ( vanaf 10 dozen en afhalen in ons magazijn )

Cementegels in de aanbieding

BOCH 02 Portugese tegels kosten € 59,95 per m2 ( Nog 8,1 m2 beschikbaar. Alles in 1 koop en afhalen van deze Portugese tegels restpartij in ons magazijn )

Portugese cementtegels Boch 02 in 14x14 cm

FLOWERZ ZERO 01 € 48,50 per m2 vanaf 10 dozen en afhalen in ons magazijn

Portugese tegel FLOWERZ ZERO 01

Portugese tegels serie GEOZ 02 € 48,40 m2. Minimale afname 10 dozen en afhalen van deze Portugese tegels restanten in ons magazijn

Portugese tegels aanbieding GEOZ 2

Portugese tegels prijs wat Portugese tegels kosten

Portugese tegels heb je in alle vormen en maten, kleuren en patronen. Maar hoe zit het met de prijzen voor Portugese tegels? Hieronder een korte uitleg welke factoren zoal van invloed zijn.

1. Afmeting van de Portugese tegels

Ten eerste wordt de prijs bepaalt door de afmetingen van de cementtegels. De meest standaard maat is 20×20 cm. Elke patroontegel wordt met de hand gemaakt en van deze serie moeten 25 stuks per m2 worden geproduceerd. Daarom zijn dit over het algemeen de goedkoopste Portugese tegels.

Daarnaast zijn er nog motieftegels in de maten 14×14 cm en 15×15 cm. 7×17 cm en 7×7 cm. Dus hoe kleiner de tegels , hoe duurder ze zijn. Van een Portugese tegel van 14×14 cm gaan er 50 stuks in een vierkante meter. Dat is dus 2 maal zo veel tegels als een 20×20 cm Portugese tegel.

2. Aantal kleuren per Portugese tegel

Een andere belangrijke factor die de prijs van Portugese tegels bepaalt is het aantal kleuren per design. Het maken van een eenkleurige effen tegel is het makkelijkste, het maken van een cementtegel met 6 of 7 kleuren is veel moeilijker. Bovendien zal het foutpercentage tijdens het productieproces hoger liggen. Er zal elke keer weer een kleur gepakt moeten worden en het is belangrijk om de verschillende kleurenmengsels te behoeden voor uitharding. Ze moeten namelijk  goed vloeibaar blijven om makkelijk in de mal gegoten te kunnen worden.