BEJMAT NEIGE

Prijs
€ 119,95 m2
Soort tegel
Zelliges
Afmetingen
5x15x1,6 cm
Status
Bel of mail
  • Bejmat tegels zelliges 5x15

Omschrijving

Bejmat NEIGE  5×15 cm, 1,6 cm dikte

De Bejmat NEIGE is een handgemaakte wand- en vloertegel van 5×15 cm en 1,6 cm dik! Deze tegels zijn ideaal als wandtegels te gebruiken aangezien onze bejmats tegels, in tegenstelling tot andere leveranciers, maar 1,6 cm dik in plaats van de gebruikelijke 2,5 cm. En dat is echt een heel groot verschil!

Deze langwerpige zellige tegel heeft een bijzonder levendig oppervlak en prachtige kleurnuances. Bejmat tegels kunnen worden geplaatst op zowel vloer als wand en ze zijn bij uitstek geschikt voor in je keuken, toilet, hal of badkamer. Bovendien kun je ze in veel verschillende legpatronen toepassen, zoals visgraat of halfsteens.

Dikte van zelliges tegels Stapel Zelliges 10x10 cm

Meer informatie
Bejmats (spreek je uit als ‘besjmats’) zijn handgemaakte en langwerpige tegels uit Marokko.  Deze tegels worden in Marokko voor ons vervaardigd. De klei wordt in de zon gedroogd. Alle tegels worden daarna geglazuurd en gebakken in een traditionele hout gestookte oven. Hierdoor ontstaan de karakteristieke kleurnuances.

Zelliges hebben een levendig karakter. De kleuren op de foto’s van de producten kunnen per beeldscherm verschillen en dus afwijken van de realiteit. Breng daarom altijd een bezoekje aan onze showroom om deze prachtige Marokkaanse wandtegeltjes in het echt te komen bekijken. We hebben een grote voorraad, dus vaak kun je de zelliges meteen meenemen.

Deze Marokkaanse tegels worden geheel met de hand gemaakt van ongeraffineerde natuurlijke klei uit de Fez-regio van Marokko. De klei wordt gekneed met water, met de hand gevormd en dan gedroogd in open lucht alvorens de tegels voor de eerste keer worden gebakken. Alle Marokkaanse tegels beginnen als naturel tegeltjes. Nu wordt elke tegel met de hand gedoopt in een bak met semi- transparante glazuur. Zo komt de zellige tegels aan zijn mooie kleuren. Er zijn veel kleuren mogelijk! Als de zellige tegels uit de oven komen hebben ze allemaal de maat 13×13 cm en nu worden ze stuk voor stuk met de hand in de gewenste vormen gekapt. Vierkant 10×10 cm, vierkant 5×5 cm, Schubben vorm, hexagonaal. Noem maar op!  De Zellige, ook wel Zilij of Zelij genoemd, wordt gekenmerkt door een onregelmatig oppervlak met variaties in toon, helderheid, vlakheid, transparantie en diepte in het glazuur. Elke Zellige tegel is dus uniek!

Kalkpitten ( beschadigingen aan het glazuur ), onregelmatigheden en ( sterke ) verschillen in kleurnuances in de tegels, zijn inherent aan zelliges. Voorgenoemde eigenschappen dragen bij aan het karakter van Marokkaanse tegels en kunnen geen reden zijn voor teruggave of restitutie. De zellige tegels die we tonen op onze website, showroom of via onze sample service komen niet altijd 100% overeen met de huidige voorraad of nieuwe batch. Wil je samples aanvragen? Wij adviseren altijd om meerdere samples aan te vragen van 1 kleur om zo de onderlinge kleurnuances beter te kunnen beoordelen. Om teleurstellingen te voorkomen raden we je echter altijd aan om onze showroom te bezoeken om zo de huidige batch te kunnen beoordelen.

FloorZeep

Floorzeep

FLOORZEEP is een milde, neutrale reiniger voor alle cementtegels uit de FLOORZ collectie. Deze bevat speciale natuurlijke ingredienten waardoor uw Portugese tegelvloer, bij regelmatig gebruik, een mooiere uitstraling krijgt. Uw cementtegels worden minder gevoelig voor vlekken.

Prijs € 17,50

Impregneermiddel

Impregneermiddel

FLOORZ-IMPREGNEER is een gebruiksklaar impregneermiddel voor de behandeling van uw Portugese tegelvloer. Dit product vermindert de opname van water, vuil en vet.

Verbruik: 4m² per liter.

Prijs € 39,95 1 liter

Tegellijm & voegmiddel

Tegellijm en Voegmiddel

Tegellijm voor het verlijmen van Portugese tegels. Prijs € 33,95 per zak. Verbruik 6-8 m2 per zak.

Voegmiddel voor het invoegen van Portugese tegels. Prijs € 19,95 per zakje. Verbruik ongeveer 10 m2 per zakje.

Grondreiniger

Grondreiniger

Speciaal reinigingsmiddel voor Portugese tegels. Te gebruiken om de vloer goed schoon te maken alvorens te impregneren.

Prijs € 15,95