ZELLIGES BLANC DE BLANCS

Prijs
€ 104,95 m2
Soort tegel
Zelliges
Afmetingen
10x10 cm (25)
Status
Bel of mail
  • Witte zelliges spierwit

Omschrijving

Marokkaanse tegels | zelliges BLANC DE BLANCS 10×10 cm

Dit is de meest witte zellige tegel uit ons assortiment. Hierna volgt NEIGE en daarna ECRU.

Hoe plaats je zelliges?

Het plaatsen van Marokkaanse zelliges kan een uitdagende taak zijn omdat deze traditionele tegels met de hand zijn gemaakt en daardoor enigszins onregelmatig kunnen zijn qua grootte en vorm. Hieronder vind je enkele algemene stappen om zelliges tegels te plaatsen:

  1. Voorbereiding: Voordat je begint met het plaatsen van zelliges, moet je ervoor zorgen dat de ondergrond goed is voorbereid en vlak is. Dit betekent dat de muur of vloer waarop de tegels worden geplaatst schoon, droog en vrij van losse stukken materiaal moet zijn.
  2. Lijm aanbrengen: Breng een dunne laag tegellijm aan op de muur of vloer met behulp van een getande troffel. Zorg ervoor dat de lijm gelijkmatig wordt verdeeld en niet te dik wordt aangebracht.
  3. Tegels plaatsen: Plaats de zelliges tegels één voor één op de lijm en druk ze stevig aan. Zorg ervoor dat de tegels goed op hun plek zitten en op dezelfde hoogte liggen.
  4. Voegen: Nadat alle tegels zijn geplaatst, laat je de lijm drogen volgens de instructies van de fabrikant. Vervolgens vul je de voegen tussen de tegels met voegmiddel. Gebruik een voegrubber om het voegmiddel gelijkmatig over de voegen te verdelen en overtollig voegmiddel te verwijderen.
  5. Schoonmaken: Veeg overtollig voegmiddel van de tegels af met een vochtige spons en laat het voegmiddel volledig drogen volgens de instructies van de fabrikant. Vervolgens kun je de tegels schoonmaken met een zachte doek om eventuele lijmresten of voegmiddelresten te verwijderen.

Het is belangrijk om te onthouden dat zelliges tegels een ambachtelijke uitstraling hebben en enigszins onregelmatig kunnen zijn qua grootte en vorm. Dit kan betekenen dat je enkele tegels moet bijsnijden of aanpassen om ze goed te laten passen. Het is ook een goed idee om wat extra tegels te bestellen om ervoor te zorgen dat je genoeg hebt om eventuele gebroken of beschadigde tegels te vervangen.

Zelliges blanc hebben een levendig karakter. De kleuren op de foto’s van de producten kunnen per beeldscherm verschillen en dus afwijken van de realiteit. Breng daarom altijd een bezoekje aan onze showroom om deze prachtige Marokkaanse wandtegeltjes in het echt te komen bekijken. We hebben een grote voorraad, dus vaak kun je de zelliges meteen meenemen.

Kalkpitten ( beschadigingen aan het glazuur ), onregelmatigheden en ( sterke ) verschillen in kleurnuances in de tegels, zijn inherent aan zelliges. Voorgenoemde eigenschappen dragen bij aan het karakter van Marokkaanse tegels en kunnen geen reden zijn voor teruggave of restitutie. De zellige tegels die we tonen op onze website, showroom of via onze sample service komen niet altijd 100% overeen met de huidige voorraad of nieuwe batch. Wil je samples aanvragen? Wij adviseren altijd om meerdere samples aan te vragen van 1 kleur om zo de onderlinge kleurnuances beter te kunnen beoordelen. Om teleurstellingen te voorkomen raden we je echter altijd aan om onze showroom te bezoeken om zo de huidige batch te kunnen beoordelen.

Dikte van zelliges tegels Stapel Zelliges 10x10 cm

Alternatieve zelliges tegels

Marokkaanse zellige 10x10 cm ECRU

 

Aanvullende specificaties:
Categorie: Zelliges tegels wit, spierwit 0
Afmetingen (LxB) : 10×10 cm
Dikte: 1 cm
Geschikt voor: Als wandtegel
Productie: Droogperstechniek
Impregneren: Nee, lees hier hoe Marokkaanse zelliges plakken
Vorm: Vierkant
Ruimte: Binnen gebruik
Oppervlakte: Geglazuurd, zijdeglans
Reinigen: Floorzeep concentraat of niet bijtende allesreiniger
Kleurverschillen: Ja, onderlinge kleurnuances
Gerectificeerd: Nee, hoe plak je zelliges tegen een muur
Materiaal: Marokkaanse klei
Land van herkomst: Fez, Marokko
Oppervlakte: Kleurverschillen, kalkpitten, oneffenheden, kleine beschadigingen
Geschikt voor natte ruimtes: Ja
Verpakkingseenheid: Per doos van 1 m2
Hittebestendig: Ja
Bijpassende vloertegels: Portugese vloertegels
Vorstbestendig: Nee
Niet geschikt voor vloerverwarming
Handgemaakt: Ja, uitsluitend 100% natuurlijke  materialen
Meer informatie: welke tegellijm kan ik het beste gebruiken om zelliges te verlijmen?

FloorZeep

Floorzeep

FLOORZEEP is een milde, neutrale reiniger voor alle cementtegels uit de FLOORZ collectie. Deze bevat speciale natuurlijke ingredienten waardoor uw Portugese tegelvloer, bij regelmatig gebruik, een mooiere uitstraling krijgt. Uw cementtegels worden minder gevoelig voor vlekken.

Prijs € 17,50

Impregneermiddel

Impregneermiddel

FLOORZ-IMPREGNEER is een gebruiksklaar impregneermiddel voor de behandeling van uw Portugese tegelvloer. Dit product vermindert de opname van water, vuil en vet.

Verbruik: 4m² per liter.

Prijs € 39,95 1 liter

Tegellijm & voegmiddel

Tegellijm en Voegmiddel

Tegellijm voor het verlijmen van Portugese tegels. Prijs € 33,95 per zak. Verbruik 6-8 m2 per zak.

Voegmiddel voor het invoegen van Portugese tegels. Prijs € 19,95 per zakje. Verbruik ongeveer 10 m2 per zakje.

Grondreiniger

Grondreiniger

Speciaal reinigingsmiddel voor Portugese tegels. Te gebruiken om de vloer goed schoon te maken alvorens te impregneren.

Prijs € 15,95