15 maart 2019

Nieuw Binnen: Oude tegelvloer R19

Tijdens onze zoektocht door Noord-Frankrijk kwamen we deze prachtige mozaïektegels tegen. Met mozaïektegels is het vrij duidelijk: je houdt ervan of je vindt het helemaal niks. Wij vinden ze zeker prachtig zeker gezien het feit dat elk vakje in een tegel helemaal met de had werd ingevuld aan de hand van een mal. Wat een boel werk dus om deze oude tegels te produceren.

Veel mensen denken dat een mozaïek vloer heel druk gaat worden, maar het is juist zo dat hoe groter de vloer is, hoe rustiger hij oogt. Voorzichtig werden alle tegels uit dit herenhuis verwijderd en naar ons atelier getransporteerd. Hier werden vervolgens alle tegels ontdaan van hun oude cementresten om zo alle tegels weer opnieuw te kunnen verlijmen. Waar zouden deze antieke voertegels niet misstaan?

oude tegels R19