27 april t/m 9 mei zijn wij gesloten
15 maart 2019

Antieke keramische vloertegels CL001

Onze zoektochten door Frankrijk leveren toch elke keer weer iets leuks op. We vonden deze week een antieke Franse keramische tegelvloer gedateerd vroeg twintigste eeuw. Deze oude vloertegels hebben origineel in een boerderij gelegen in de regio Picardië en zijn nu volledig gerestaureerd verkrijgbaar en klaar om te leggen. Alle tegels zijn volledig schoon gezaagd aan zowel de onderkanten als alle zijkantjes. Alle oude voegen zijn dus ook verwijderd zodat deze tegels zo strak mogelijk tegen elkaar aan kunnen worden gelegd zodoende het patroon zo weinig mogelijk te onderbreken. Deze antieke tegels hebben een maatvoering van 14×14 cm, de boordtegeltjes 7×14 cm, en hebben een dikte van ongeveer 16 mm.

Doordat deze tegels, in tegenstelling tot de geperste Portugese cementtegels, dubbel gebakken zijn, zijn ze geschikt om toe te passen in elke ruimte in huis. Zowel binnen als buiten. Ook zijn deze patroontegels uitstekend geschikt voor het gebruik in natte ruimtes, zelfs in de inloopdouche.

Ze behoeven geen behandeling met een impregneermiddel als ze eenmaal gelegd zijn. Een kleine schoonmaakbeurt met water en zeep volstaat om hun natuurlijk schoonheid te behouden.

Nieuwsgierig geworden naar onze collectie antieke tegels? Breng dan eens een bezoekje aan onze showroom voor meer inspiratie en een persoonlijk advies. Tot dan!

oude vloertegels CL001