15 maart 2019

Oude tegels C186: Antieke keramische tegels

 

Oude tegels C186

Dit weekend gingen we weer op pad naar Frankrijk en we vonden deze prachtige Art-Nouveau tegels. Het zijn keramische tegels, dus gebakken op ongeveer 1300 graden. Oorspronkelijk afgewerkt met een glazuurlaag en hierdoor niet vlekgevoelig en zuurgevoelig. Ideaal toe te passen in de inloopdouche. Shampoo en zeepresten krijgen zo geen vat op deze tegels. De combinatie met vloerverwarming maken het comfort dat je zult hebben van een antieke keramische vloer helemaal af.

Alle tegels zijn al volledig ontdaan van hun oude cementresten aan zowel de onderkanten als alle zijkanten. Een hels karwei en arbeidsintensief, maar dit is echt noodzakelijk bij deze vloeren om zo de tegels zo dicht mogelijk bij elkaar te kunnen plaatsen om zo de patronen niet te zeer te doorbreken. De meest gemaakte fout bij het lijmen van deze tegels is namelijk om te brede voegen aan te houden. In onze showroom geven we je graag uitgebreid advies waar je zoal op moet letten.

Tevens kun je dan onze totale collectie tegels met motieven  bewonderen, misschien past een Portugese tegel wel beter in jouw situatie. Tot dan!

C186 oude tegels