15 maart 2019

Portugese tegels schoonmaken

 

Portugese tegels schoonmaken en cementtegels schoonmaken: hoe doe ik dat?

U heeft een vloer van Portugese cementtegels. Die moet natuurlijk wel mooi blijven! Goed onderhoud garandeert een leven lang plezier van uw vloer. Maar hoe kun je dat het beste aanpakken? Wij adviseren om uw vloer eerst te stofzuigen en minimaal 1 maal per week te dweilen met onze Floorzeep. Dit is een voedende zeep die we speciaal ontwikkeld hebben voor het dweilen van Portugese tegels. Deze zeep is een concentraat. Je hebt er dus heel weinig van nodig. Een klein scheutje in een bodempje warm water volstaat. Gebruik in ieder geval geen agressieve schoonmaakmiddelen. Deze kunnen de toplaag van de cementtegels aantasten. Portugese vloertegels schoonmaken kan ook met bijvoorbeeld groene zeep, maar het nadeel is dat deze zeep geen voeding geeft en na verloop van tijd een grijze waas over de patroontegels legt. Voor heel erg ernstige vervuiling en beschadiging van een vloer kan het noodzakelijke zijn om de Portugese tegels te polijsten. Meer info? Lees dan altijd eerst even ons legadvies.

Portugese tegels dweilen