15 maart 2019

Portugese tegels badkamer of antieke tegels op je badkamer leggen

Portugese tegels vs antieke keramische tegels

Je overweegt om patroontegels op je badkamer te gaan gebruiken. Dan kun je kiezen tussen het gebruik van Portugese vloertegels of antieke tegels. 

Maar wat is nu het verschil tussen deze twee soorten tegels? Ten eerste zijn de Portugese cementtegels nieuwe tegels, dus nieuw gefabriceerd. Naar voorbeeld van de motieven van toen of nieuwe ontwerpen. Antieke vloertegels, de naam zegt het al, zijn antiek. Maar ondanks het feit dat ze meer dan 100 jaar oud zijn, zijn ze nog uitstekend van kwaliteit. We slopen deze oude tegels uit herenhuizen en andere oude gebouwen in Frankrijk en België.

Het tweede verschil is dat nieuwe cementtegels geperste tegels zijn en ze vallen hiermee in de categorie natuursteen tegels. Deze vloertegels zullen moeten worden behandeld met een sealer om ze vuil- en vlek afstotend te maken. Oude tegels zijn bijna allemaal keramisch, dus gebakken. Deze tegels hoeven niet meer behandeld te worden met een impregneermiddel.

Beide tegels kun je toepassen in een badkamer. Ga je cementtegels in je badkamer in de douche toepassen , dan adviseren we je om regelmatig onderhoud te plegen en de douche na elke douchebeurt droog te vegen met een handdoek. Ook het installeren van een ontkalkingssysteem in je kraan heeft voordelen.

Deze klanten kozen voor het gebruik van antieke keramische tegels in hun badkamer. Niet zoals gewoonlijk op de vloer, maar als wandtegels. En dan kan prima! Wat vindt jij ervan?

antieke tegels badkamer