15 maart 2019

Oude Portugese tegels groen maatvoering 17×17 cm

Zie hier ons volgende project. Cementtegels uit de jaren 20. Ze worden ook wel vaker oude Portugese tegels genoemd, maar in werkelijkheid kwamen deze cementtegels uit België en Frankrijk. Vooral in de regio Gent was er een bloeiende industrie in de vervaardiging van ingelegde cementtegels. De meeste van deze cementtegels werden gemaakt in de maatvoering 20×20 cm, maar deze oude tegelvloer heeft een afmeting van 17×17 cm per patroontegel. Mooie diepe kleuren.

Wist je dat onze collectie oude tegels erg mooi te combineren is met wandtegels uit Marokko. Deze zogenaamde Zelliges hebben een imperfect karakter en hebben een prachtige geleefde uitstraling net als de antieke vloertegels. Laat je overtuigen in onze showroom…

antieke Portugese tegels