15 maart 2019

Wat is de dikte van zelliges tegels?

Dikte van de wandtegeltjes kan verschillen

Zelliges zijn met geen andere wandtegeltjes te vergelijken. Deze tegeltjes worden traditioneel gemaakt in Fez, Marokko. Ze worden gebakken en geglazuurd en geen 2 tegels zijn hetzelfde. Hierdoor ontstaan de unieke kleurnuances die zo kenmerkend zijn voor deze Marokkaanse zellige tegeltjes. Omdat ze niet machinaal zijn vervaardigd, zal ook de dikte verschillen. De dikte van zelliges is ongeveer 1 cm en hierin komen toleranties voor van enkele mm. Dit omdat de tegels met de hand zijn gemaakt.

Dikte van zelliges tegels Stapel Zelliges 10x10 cm

Dat de dikte van zelliges varieert, is nu zo erg. Je kunt deze dikteverschillen opvangen in de tegellijm. Bovendien zijn deze verschillen in dikte juist zo mooi. Zo kun je zien dat het geen namaak tegels zijn die je helaas nu zo vaak kunt vinden in je plaatselijke bouwmarkt. Bekijk hier alvast onze collectie Marokkaanse tegeltjes.