15 maart 2019

Zitten er in Portugese tegels kleurverschillen?

Iedere tegel vertelt zijn eigen verhaal

Al onze cementtegels en Portugese tegels worden in ons atelier stuk voor stuk met de hand gemaakt. Hiermee is elke tegel een uniek kunstwerkje! Hierdoor is het dus mogelijk dat er kleurverschillen in onderlinge tegels ontstaat. Dit is een normaal verschijnsel. Wij zeggen zelfs; als er geen kleurverschillen in de tegels zitten, dat is het een neptegel. Bovendien bestaat er nog een trucje om de kleurverschillen tot een minimum te beperken en dat is werken met additieven. Dit zijn chemicaliën en dat willen wij absoluut niet! Onze tegels zijn vervaardigd op originele wijze en met 100% natuurlijke grondstoffen.

Kleurverschillen dienen dus als normaal en karakteristiek te worden beschouwd. Daarom kies je nu eenmaal voor een artisanaal product en geen machinaal tegel die is geprint en die je tegenwoordig in elke tegelhandel en bouwmarkt kunt vinden. Made in China.

Portugese tegels kleurverschillen

Bereken zorgvuldig de tegels die je nodig hebt

Je weet nu dat cementtegels allemaal met de hand worden gemaakt van uitsluitend natuurlijke materialen en dat kleurverschillen inherent aan het product zijn. Daarom is nu zo belangrijk om de juiste hoeveelheid patroontegels te bestellen. We maken altijd een beperkt aantal tegels in 1 productiebatch. Heb je later om welke reden dan ook nog wat extra tegels nodig, dan kan het zo zijn dat er kleurverschillen zitten in de 2 batches die niet gewenst zijn. Bestel daarom altijd reservetegels! Beter een paar tegels teveel ,dan te weinig. Bovendien kan het ook nog zijn dat bepaalde motieftegels tijdelijk zijn uitverkocht. Je mag dan vaker rekening houden met een levertijd van 12-16 weken…

Ook in Marokkaanse zelliges zitten kleurverschillen

Hetzelfde verhaal geldt eigenlijk ook voor zelliges tegels. Ook deze wandtegeltjes worden allemaal met de hand gebakken in een hout gestookte oven. Hierdoor zullen ook kleurverschillen in zelliges een normaal verschijnsel zijn. Geen 2 wandtegeltjes zijn hetzelfde. We raden je dan ook altijd aan om de actuele batch te komen beoordelen in onze showroom.