15 maart 2019

Hoe heten Portugese tegels?

Hoe heten Portugese tegels ook alweer?

Portugese tegels zijn veelal  bekend onder de naam cementtegels. Maar ook namen als patroontegels, motieftegels en designtegels komen veel voor.

De naam cementtegel zegt het eigenlijk al. Het is een tegel die gemaakt is van cement. Althans dat is de basis van de tegel. De onderkant. De bovenkant van deze prachtige gedecoreerde tegels bestaat uit een mengsel van natuurlijke pigmenten en gemalen marmerpoeder. De mogelijkheden in motieven en kleurencombinaties zijn eindeloos. Doordat deze tegels zo kleurrijk zijn, doen ze vaak denken aan landen als Spanje en vooral Portugal. En aangezien deze cementtegels in deze landen ook veel voorkomen, is de naam Portugese tegels langzamerhand hier in Nederland ingeburgerd. We zeggen niet voor niets Nederland, want wist je dat onze buren, de Belgen, helemaal niet spreken van Portugese tegels, maar van cementtegels?

FLOORZ heeft zich helemaal gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van deze prachtige cementtegels en we kunnen dan ook met trots vermelden dat we momenteel de grootste collectie en voorraad Portugese tegels van Nederland hebben! Breng daarom eens een bezoekje aan onze showroom en laat je overtuigen door de charme van deze tijdloze patroontegels…

 

Zwarte cementtegels met bloem CANNES