15 maart 2019

Hoe cementtegels impregneren?

Hoe kan je het beste cementtegels impregneren?

Cementtegels worden met de hand gemaakt, stuk voor stuk. Ze worden met organisch gekleurd marmerpoeder en gemalen kiezels ingegoten en geperst onder een patronenmal. Door deze productiemethode zijn cementtegels een beetje poreus, net als natuursteen. Dat betekent dat vloeistoffen in het oppervlak kunnen trekken als ze te lang op een tegel blijven liggen.
Om dit tegen te gaan, en om de cementtegels hun mooie uitstraling te laten behouden, moet je de cement tegels altijd impregneren. Dit doe je met FLOORZ impregneermiddel.   Het zorgt ervoor dat de poriën in de tegels vol komen te zitten met een beschermmiddel waardoor vloeistoffen en zuren minder kans hebben om in te trekken of om een vlek te veroorzaken

impregneren van cementtegels

Welk product kan ik  het beste gebruiken om de cementtegels mee te onderhouden?

Om Portugese cementtegels zo optimaal mogelijk te beschermen hebben we een speciaal zeep ontwikkeld: Floorzeep concentraat. Ons advies is om je tegelvloer minstens 1 keer per week te dweilen met deze speciale zeep. Het is een concentraat dus je doet er heel lang mee. Beter 2 keer per week een klein beetje dweilen dan in 1 keer heel veel zeep gebruiken. De patroontegel zal toch maar een klein gedeelte op kunnen nemen.

Heb je meer vragen over het schoonmaken van cementtegels, breng dan een bezoekje aan onze showroom. Hier kunnen onze specialisten je alles vertellen over het gebruik en onderhoud van Portugese vloertegels.