15 maart 2019

Op zoek naar tegels met motief, Florence Flower BW

Tegels met een motief in vele kleuren en maten

Tegels met een motief zijn weer helemaal hip. Alhoewel, ze zijn nooit uit de mode geweest! Nieuw in onze collectie motieftegels is de cement tegel Florence Flower BW. Dat is een Portugese tegel in de maatvoering 20×20 cm in de kleur zwart en gebroken wit.

Patroontegels FFBW

 

Kenmerken van tegels met een motiefje:

  • Unieke uitstraling: Portugese cementtegels  hebben een unieke uitstraling, dit is de reden dat ze al eeuwenlang in de hele wereld worden toegepast in diverse ruimtes. Ze zijn uniek, maar ook tijdloos.
  • Geschikt voor vloerverwarming. Geen probleem!
  • Duurzaam: zelfs na jaren blijven de tegeltjes hun authenticiteit behouden. Bij cementtegels is het belangrijk dat je op let met zuurhoudende materalen, deze kunnen namelijk uitbijten. Vlekken kunnen in de tegels trekken, maar zijn in praktijk nauwelijks zichtbaar vanwege de patronen en kleuren. Voor velen geldt dat de cementtegeltjes eigenlijk alleen maar mooier worden in gebruik en dat dit de vloer juist uniek maakt!
  • Kras- en vlekgevoelig: dit kan gezien worden als een nadeel, maar zorgt juist ook voor die unieke vintage uitstraling. Door de patronen en kleuren valt dit overigens nauwelijks op. Om dit tegen te gaan kan er gebruik worden gemaakt van een impregneermiddel. Dit zorgt voor een beschermlaag voor je Portugese vloertegels. Afhankelijk van de gebruiksintensiteit, dien je dit jaarlijks te herhalen.
  • Toepasbaar als vloertegels en wandtegels.