15 maart 2019

Wat is het verschil tussen Keramische Portugese tegels en Portugese cementtegels?

Verschillen Portugese tegels

Portugese tegels zijn een populaire keuze voor vloeren en wandbekleding vanwege hun prachtige en unieke ontwerpen. Er zijn twee soorten Portugese tegels die veel voorkomen: keramische Portugese tegels en Portugese cementtegels. Het belangrijkste verschil tussen deze twee soorten tegels is het materiaal waarvan ze zijn gemaakt en de manier waarop ze worden geproduceerd.

Keramische Portugese tegels zijn gemaakt van klei en worden gebakken op hoge temperaturen in een oven. Ze hebben vaak een glanzende of matte afwerking en zijn gemakkelijker schoon te maken dan Portugese cementtegels. Keramische tegels hebben ook een dichtere structuur, waardoor ze minder poreus zijn dan cementtegels. Dit betekent dat ze minder vatbaar zijn voor vlekken en waterabsorptie, en daardoor geschikter zijn voor badkamers en andere vochtige ruimtes.

Portugese cementtegels zijn daarentegen handgemaakt van cement, zand, kleurstoffen en water. Ze worden in mallen gegoten en daarna gedroogd, waardoor ze een poreuze textuur hebben. Na het drogen worden ze handmatig gesneden en gepolijst. De unieke, levendige kleuren en patronen van Portugese cementtegels worden verkregen door de verschillende kleurstoffen die worden gebruikt. Cementtegels hebben een matte afwerking en dus ze moeten worden verzegeld en periodiek opnieuw worden verzegeld om hun kleur en patroon te behouden. Ze zijn echter zeer geschikt voor toepassingen in droge omgevingen, zoals woonkamers, slaapkamers en gangen.

Kortom, het belangrijkste verschil tussen keramische Portugese tegels en Portugese cementtegels is het materiaal waarvan ze zijn gemaakt en hoe ze worden geproduceerd. Keramische tegels zijn minder poreus en geschikt voor vochtige omgevingen, terwijl cementtegels unieke kleuren en patronen hebben en beter geschikt zijn voor droge omgevingen.

Er bestaan dus 2 soorten Portugese tegels die eigenlijk niet met elkaar te vergelijken zijn. Iedere soort heeft zo zijn eigen unieke charme en uitstraling. Kom langs in onze showroom om je te laten overtuigen door deze prachtige handgemaakte tegels. Wij verkopen in ieder geval geen motieftegels met een digitaal printje, Dit zijn machinale namaaktegels die in elke bouwmarkt en budget tegelhandel te verkrijgen zijn. Laat je overtuigen in onze showroom…

 

oude vloer met bloemen