15 maart 2019

Wat komt er allemaal bij kijken om antieke vloertegels uit oude panden te verwijderen?

Het verwijderen van antieke tegelvloeren uit oude panden vereist zorgvuldigheid en precisie om schade aan de tegels te voorkomen en ze opnieuw te kunnen gebruiken of te behouden voor restauratie. Hier zijn de stappen die betrokken zijn bij dit proces:

Benodigdheden en voorbereiding:

  1. Veiligheidsuitrusting: Draag geschikte kleding, handschoenen en veiligheidsbril om jezelf te beschermen tijdens het werk.
  2. Gereedschappen: Zorg voor gereedschappen zoals een beitel, hamer, platte schop, mogelijk een boor met speciale bit en een beitelset voor delicate verwijdering.

Verwijderingsproces:

  1. Inspectie en planning: Onderzoek de tegelvloer zorgvuldig voordat je begint. Identificeer zwakke plekken, losse tegels of gebieden met structurele problemen die aangepakt moeten worden voordat je begint met het verwijderen.
  2. Losmaken van tegels: Gebruik voorzichtigheid en begin met het losmaken van de tegels met behulp van een platte schop of beitel. Werk vanaf de randen naar het midden van de vloer om de kans op schade te minimaliseren. Indien nodig kun je een boor met een speciale bit gebruiken om hardnekkige tegels voorzichtig los te maken.
  3. Opslag en markering: Zodra de tegels zijn verwijderd, markeer je ze zorgvuldig om te weten waar ze vandaan kwamen. Bewaar ze op een veilige plaats om te voorkomen dat ze breken of beschadigen.
  4. Reiniging en voorbereiding: Nadat de antieke tegels zijn verwijderd, reinig je de ondergrond grondig om eventuele lijm- of cementresten te verwijderen. Dit bereidt de ruimte voor op eventuele reparaties of de installatie van nieuwe vloermaterialen.
  5. Inspectie en restauratie: Controleer de tegels op beschadigingen en herstel ze indien nodig. Dit kan het vervangen van gebroken tegels, repareren van barsten of het opnieuw voegen van voegen omvatten.

Het verwijderen van antieke tegelvloeren vergt geduld en vaardigheid om de tegels heel te houden. Het is altijd goed om deze taak met uiterste zorg uit te voeren, vooral als je van plan bent de tegels opnieuw te gebruiken voor restauratie of hergebruik elders. Gelukkig is FLOORZ gespecialiseerd in bovenstaand klusje en gaat al sinds jaar en dag op zoek naar de meest geweldige antieke tegelvloeren in Frankrijk. Breng een bezoekje aan onze showroom om onze meest actuele collectie oude vloertegels te bekijken en je te laten adviseren door onze specialisten.

antieke tegelvloer professioneel verwijderen