Vraag nu tijdelijk eenmalig 1 gratis sample van cementtegels aan! *Max 1 per adres. Je betaalt alleen de portokosten van €7,25
15 maart 2019

Waarom kiezen voor handgemaakte decortegels?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen handgemaakte tegels verkiezen boven machinaal vervaardigde tegels:

  1. Uniek design: Handgemaakte tegels hebben vaak een uniek patroon of ontwerp, omdat ze met de hand zijn gemaakt. Hierdoor kun je een unieke uitstraling creëren die niet standaard verkrijgbaar is bij machinaal vervaardigde tegels.
  2. Ambachtelijke waarde: Het ambachtelijke aspect van handgemaakte patroontegels spreekt veel mensen aan. Het vakmanschap en de zorg die in elk stuk gestoken worden, dragen bij aan de waarde ervan.
  3. Kwaliteit en duurzaamheid: Hoewel machinaal vervaardigde tegels zeker van goede kwaliteit kunnen zijn, geloven sommigen dat handgemaakte motieftegels beter bestand zijn tegen slijtage en duurzamer zijn vanwege de aandacht voor detail tijdens het productieproces.
  4. Persoonlijk tintje: Als je waarde hecht aan een persoonlijke touch in je huis of project, kunnen handgemaakte tegels perfect zijn. Het feit dat ze met de hand zijn gemaakt, voegt een gevoel van authenticiteit toe aan de ruimte.
  5. Milieubewustzijn: Sommige mensen geven de voorkeur aan handgemaakte designtegels vanwege het idee dat de productie ervan minder impact heeft op het milieu. Het gebruik van lokale grondstoffen en traditionele productiemethoden kan duurzamer lijken voor sommigen.

Natuurlijk hangt de keuze tussen handgemaakte en machinaal vervaardigde tegels af van persoonlijke voorkeuren, budget, en de specifieke behoeften van het project.

 

 

Portugese tegels ASTREA BLACK in keuken