15 maart 2019

Jaren 30 tegels in een hal leggen

Jaren 30 tegels zijn een prachtige toevoeging aan de sfeer en esthetiek van een hal, omdat ze een klassieke charme en tijdloze uitstraling bieden. Bij het overwegen van jaren 30 tegels voor een hal zijn er verschillende belangrijke aspecten om rekening mee te houden.

  1. Authentieke stijl: Authenticiteit is cruciaal als je de jaren 30 sfeer wilt behouden. Deze Portugese tegels zijn vaak gekenmerkt door geometrische patronen, zoals blokken, diamanten of speelse motieven. Kies voor tegels die deze kenmerkende stijl weerspiegelen om een authentieke look te creëren.
  2. Kleurkeuze: De kleuren van de tegels spelen een essentiële rol bij het vastleggen van de jaren 30 stijl. Typische kleuren omvatten zachte tinten zoals crème, beige, grijs of pastelkleuren. Overweeg de kleuren van de hal en de omringende elementen bij het kiezen van tegelkleuren die harmoniëren met de algehele inrichting.
  3. Grootte en patroon: De grootte van de tegels en het patroon zijn ook belangrijke overwegingen. In de jaren 30 werden vaak kleine tegels gebruikt, zoals 10×10 cm of 15×15 cm. Kies een patroon dat past bij de grootte van de hal en vermijd overweldigende ontwerpen in kleine ruimtes.
  4. Complementaire elementen: Overweeg hoe de jaren 30 tegels zullen samengaan met andere elementen in de hal, zoals deuren, trappen en wandbekleding. Ze moeten complementair zijn en een harmonieus geheel vormen.
  5. Duurzaamheid en onderhoud: Let op de duurzaamheid van de tegels, vooral in een veelgebruikte ruimte zoals een hal. Kies tegels die bestand zijn tegen slijtage en eenvoudig te onderhouden zijn. Glazuur en het materiaal van de tegels spelen een rol in de duurzaamheid en het onderhoud.
  6. Veiligheid: Tegels in een hal moeten ook slipbestendig zijn, vooral als ze vaak blootstaan aan vocht, zoals bij regenachtig weer. Controleer of de gekozen tegels een antislipoppervlak hebben om ongelukken te voorkomen.
  7. Installeren en legpatronen: Denk na over hoe je de Portugese cementtegels wilt laten leggen. Traditionele jaren 30 patronen kunnen complex zijn en vereisen vakmanschap bij de installatie. Overweeg ook verschillende legpatronen om de ruimte visueel interessanter te maken.
  8. Verlichting: Verlichting kan de impact van jaren 30 tegels in een hal vergroten. Overweeg verschillende lichtbronnen om de tegels te accentueren en hun patroon en kleur tot hun recht te laten komen.

Door rekening te houden met deze aspecten kun je jaren 30 tegels effectief gebruiken om een hal te transformeren en de kenmerkende stijl van die periode te omarmen, terwijl je tegelijkertijd een praktische en visueel aantrekkelijke ruimte creëert. Kijk maar eens naar onderstaand project. We hebben hier de Portugese tegel AGADIR 01 gebruikt.

 

Jaren 30 tegels in een hal serie AGADIR 01