15 maart 2019

Wat is een cement tegel?

Cementtegels zijn als een stukje geschiedenis verankerd in ons moderne leven, en ze brengen een onmiskenbare charme en karakter in elke ruimte. Deze tegels, ook wel bekend als hydraulische tegels, hebben een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 19e eeuw, toen ze voor het eerst werden geïntroduceerd in Europa en vooral populair werden in landen als Spanje, Portugal en Frankrijk.

Wat deze tegels zo uniek maakt, is hun productieproces. Cementtegels worden met de hand gemaakt door het samenvoegen van een mengsel van cement, marmerpoeder, kleurstoffen en water. Dit mengsel wordt vervolgens in mallen gegoten en onder druk gezet, waardoor de tegels hun kenmerkende patroon krijgen. Het resultaat is een duurzame tegel met een prachtig ontwerp dat niet alleen mooi is om naar te kijken, maar ook functioneel en praktisch is in gebruik.

Een van de grootste voordelen van Portugese tegels is hun veelzijdigheid. Of je nu een liefhebber bent van traditionele ontwerpen of juist op zoek bent naar iets eigentijds, er is altijd wel een cementtegel die bij jouw stijl past. Van geometrische patronen tot bloemmotieven en alles daartussenin, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Een ander voordeel is de duurzaamheid van deze handgemaakte tegels. Doordat ze worden samengeperst onder hoge druk, zijn ze bestand tegen slijtage en gaan ze jarenlang mee zonder hun schoonheid te verliezen. Bovendien zijn ze gemakkelijk te onderhouden en kunnen ze zowel binnen als buiten worden gebruikt, waardoor ze ideaal zijn voor vloeren, wanden, terrassen en nog veel meer.

Maar het zijn niet alleen de praktische voordelen die een cementtegel zo geliefd maken. Ze voegen ook een onmiskenbare esthetiek toe aan elke ruimte. Of je nu een vleugje vintage charme wilt toevoegen aan je keuken, een statement wilt maken in je badkamer of een gezellige sfeer wilt creëren op je terras, cementtegels zijn de perfecte keuze.

Dus als je op zoek bent naar een tegel die niet alleen mooi is, maar ook duurzaam, veelzijdig en tijdloos, overweeg dan zeker cementtegeltjes. Ze zijn een investering in de schoonheid en functionaliteit van jouw huis, en ze zullen je nog vele jaren plezier en bewondering opleveren.

En nu, laten we een kijkje nemen naar een aantal adembenemende voorbeelden van Portugese cementtegels in actie…

hal met Portugese tegels Gang of hal met Portugese tegels leggen

 

Zoals je kunt zien, voegen handgemaakte vloertegels een onmiskenbare stijl en karakter toe aan elke ruimte. Of het nu gaat om een traditioneel patroon of een eigentijds ontwerp, deze tegels zijn een tijdloze keuze die de tand des tijds zal doorstaan.

Bij FLOOZR kun je altijd slagen, we hebben de grootste collectie en voorraad van Nederland. Breng een bezoekje aan onze showroom voor een persoonlijk advies op maat.