15 maart 2019

Waarom kiezen voor Portugese cementtegels?

Wat zijn cementtegels?

Portugese cementtegels, ook wel bekend als patroontegels, motieftegels of gewoon Portugese tegels, zijn een iconisch product dat al meer dan een eeuw de harten van interieurontwerpers en huiseigenaren verovert. Deze tegels, gemaakt van cement, kleurpigmenten en marmer composiet, staan bekend om hun duurzaamheid, esthetische aantrekkingskracht en veelzijdigheid.

Portugese tegel LILYZ GREY F26

Historie en Vakmanschap

De oorsprong van de Portugese tegel ligt in de 19e eeuw, toen ze voor het eerst werden geproduceerd in Zuid-Europa. Het productieproces is een kunst op zich. Elke tegel wordt met de hand gemaakt, waarbij gekleurde cement in speciale vormen wordt gegoten en vervolgens onder hoge druk wordt geperst. Dit ambachtelijke proces zorgt ervoor dat elke tegel uniek is en bijdraagt aan de charme van deze motieftegels.

Portugese tegelvloer oranje

Unieke Patronen en Kleuren

Een van de grootste aantrekkingskrachten van Portugese cementtegels is hun brede scala aan patronen en kleuren. Van geometrische ontwerpen tot bloemmotieven, deze tegels bieden eindeloze mogelijkheden voor creatieve expressie. Of het nu gaat om een accentmuur in de keuken, een opvallende vloer in de hal of een kleurrijke badkamerwand, Portugese tegels kunnen elke ruimte transformeren.

Portugese tegel SPZ15

Duurzaamheid en Onderhoud

Cement tegels zijn niet alleen mooi, maar ook buitengewoon duurzaam. Ze zijn bestand tegen slijtage en kunnen tientallen jaren meegaan met het juiste onderhoud. Het regelmatig impregneren van de tegels helpt om ze te beschermen tegen vlekken en vocht, waardoor hun schoonheid behouden blijft.

designtegels casablanca neranja

Toepassingen in het Moderne Interieur

Portugese vloertegels zijn zeer veelzijdig en kunnen in verschillende ruimtes worden gebruikt. In de keuken kunnen ze bijvoorbeeld een unieke achterwand creëren, terwijl ze in de badkamer voor een stijlvolle en praktische vloer zorgen. Ook in woonkamers en gangen kunnen patroontegels een opvallend en artistiek element toevoegen.

Portugese tegel DEN BOSCH NERANJA

Conclusie

Portugese patroontegels zijn meer dan alleen een bouwmateriaal; ze zijn een kunstvorm die zowel schoonheid als functionaliteit brengt in elk huis. Hun tijdloze ontwerpen en robuuste eigenschappen maken ze een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar iets unieks en duurzaam. Of je nu een modern of klassiek interieur hebt,  tegels bieden altijd een perfecte match.