GRANITO GRENOBLE

Prijs
€ 75 m2 AANBIEDING
Soort tegel
Portugese tegels
Afmetingen
20x20x1,6 cm
Voorraadstatus
Niet op voorraad
  • granito tegel GENOBLE
  • terrazzo tegels badkamer

Omschrijving

Granito tegels | GRANITO GRENOBLE | 20×20 cm

Granito tegels, vaak bekend als terrazzo, vertegenwoordigen een tijdloze en veelzijdige keuze in de wereld van interieurdesign en architectuur. Hun rijke geschiedenis, duurzaamheid en esthetische aantrekkingskracht maken ze een waardevolle toevoeging aan verschillende ruimtes en designstijlen.

Allereerst is het belangrijk om de oorsprong van granito vloertegels te benadrukken. Deze tegels vinden hun oorsprong in het oude Venetië, waar arbeiders restjes marmer gebruikten om terrasvormige vloeren te creëren. Dit ambachtelijke proces van het samenstellen van stukjes marmer in een bindmiddel evolueerde door de jaren heen tot het moderne terrazzo, waarbij verschillende aggregaten zoals marmer, graniet, glas of andere steenachtige materialen worden gebruikt.

Ten eerste : Een van de meest opvallende kenmerken van terrazzo tegels is hun duurzaamheid. Gemaakt van een mengsel van cement, bindmiddelen en aggregaten, bieden deze tegels een buitengewone weerstand tegen slijtage. Dit maakt ze uitermate geschikt voor intensief gebruik in diverse omgevingen, van drukke openbare ruimtes tot huiselijke omgevingen waar duurzaamheid essentieel is.

Ten tweede : Esthetisch gezien biedt terrazzo een breed scala aan ontwerpmogelijkheden. Door de variëteit aan kleuren, korrelgroottes en patronen kunnen ontwerpers unieke en op maat gemaakte ruimtes creëren. Van traditionele monochrome ontwerpen tot levendige, eigentijdse composities, terrazzo tegels bieden flexibiliteit en veelzijdigheid in ontwerp.

Waar komen we deze granito tegels zoal tegen?

De toepassingen van granito tegels zijn divers en uitgebreid. Naast vloerbedekking worden ze vaak gebruikt voor aanrechtbladen, wandbekleding, trapbekleding en zelfs meubels. De aanpasbaarheid van terrazzo maakt het mogelijk om naadloze visuele verbindingen tussen verschillende oppervlakken te creëren, waardoor een gevoel van eenheid en esthetische continuïteit ontstaat in een ruimte.

Een intrigerend aspect van granito terrazzo tegels is hun tijdloze aantrekkingskracht. Hoewel trends in design komen en gaan, behoudt terrazzo zijn klassieke uitstraling en blijft het relevant in diverse designomgevingen. De mix van ambachtelijk vakmanschap en moderne toepassingen maakt terrazzo tot een tijdloze keuze die zowel historische als hedendaagse elementen kan verenigen.

Daarnaast is onderhoud van een granito tegel over het algemeen eenvoudig. Regelmatig schoonmaken met milde reinigingsmiddelen en het periodiek aanbrengen van een sealer kunnen de levensduur van de tegels verlengen en hun oorspronkelijke glans behouden. Voor intensiever onderhoud en restauratie zijn professionele technieken beschikbaar om terrazzo tegels te herstellen naar hun originele pracht.

Concluderend bieden granito tegels vloeren een unieke combinatie van duurzaamheid, esthetische veelzijdigheid en tijdloze elegantie. Hun vermogen om aan te passen aan diverse designstijlen en om verschillende ruimtes te verfraaien, maakt ze een waardevolle keuze in de wereld van architectuur en interieurdesign. Deze tegels vertegenwoordigen niet alleen een esthetische toevoeging, maar ook een functionele en duurzame oplossing voor diverse ruimtelijke behoeften.

TIP: bestel eenvoudig je samples via bovenstaande groene sample button of kom langs in onze showroom. De daadwerkelijke kleuren kunnen verschillen van de kleuren op je beeldscherm.

 

Portugese tegels dikte en afmetingen

 

Aanvullende specificaties:
Categorie: Portugese tegels Granito tegels  17
(14-2310)
Afmetingen: maar 20×20 cm
Dikte: 16 mm
Geschikt voor: Vloertegels en wandtegel
Productie: Droogperstechniek
Impregneren: Ja dus
Vloerverwarming: ja, geschikt
Antislipwaarde: R10
Oppervlakte: Mat, niet geglazuurd.
Reinigen: Floorzeep concentraat
Kleurverschillen: Ja, vervolgens mogelijk
Bijpassende wandtegels beschikbaar: Zelliges tegels
Gerectificeerd: Ja
Effen tegels beschikbaar: Nee
Boordtegels beschikbaar: Nee
Land van herkomst: Vietnam
Materiaal: Marmer composiet, cement, ook natuurlijke pigmenten
Aantal kleuren: 4
Gewicht: 34 kg per m2
Handgemaakt: Ja, uitsluitend 100% natuurlijke  materialen
Meer inspiratie:

FloorZeep

Floorzeep

FLOORZEEP is een milde, neutrale reiniger voor alle cementtegels uit de FLOORZ collectie. Deze bevat speciale natuurlijke ingredienten waardoor uw Portugese tegelvloer, bij regelmatig gebruik, een mooiere uitstraling krijgt. Uw cementtegels worden minder gevoelig voor vlekken.

Prijs € 17,50

Impregneermiddel

Impregneermiddel

FLOORZ-IMPREGNEER is een gebruiksklaar impregneermiddel voor de behandeling van uw Portugese tegelvloer. Dit product vermindert de opname van water, vuil en vet.

Verbruik: 4m² per liter.

Prijs € 39,95 1 liter

Tegellijm & voegmiddel

Tegellijm en Voegmiddel

Tegellijm voor het verlijmen van Portugese tegels. Prijs € 33,95 per zak. Verbruik 6-8 m2 per zak.

Voegmiddel voor het invoegen van Portugese tegels. Prijs € 19,95 per zakje. Verbruik ongeveer 10 m2 per zakje.

Grondreiniger

Grondreiniger

Speciaal reinigingsmiddel voor Portugese tegels. Te gebruiken om de vloer goed schoon te maken alvorens te impregneren.

Prijs € 15,95