15 maart 2019

patroontegels in de hal: cementtegel serie PRINTEMPS

Patroontegels in je hal leggen

Patroontegels worden vaak toegepast in de hal. Ze geven je huis een statige uitstraling. Net zoals de herenhuizen uit de Belle Epoque periode. Maar waar dien je rekening mee te houden als je een cementtegel uit wilt zoeken voor je hal?

De breedte van je hal is bepalend voor de motieven die je erin kunt leggen. Vaak is het zo dat een gang een smalle pijp is. Meestal komt het dan het beste uit om een cementtegel 14×14  of 15×15 te gebruiken. Doordat deze tegeltjes wat kleiner zijn krijg je toch meer patronen in de breedte.

Ook het gebruik van een boordtegel is belangrijk: Wel of geen boordtegel gebruiken is een persoonlijke keuze.  Denk er dan aan dat als je gebruik wilt gaan maken voor een border, je ook altijd nog een effen stuk Portugese tegel krijgt langs de border tot aan de plint. Een soort passtukje.

In dit project hebben we de Portugese cementtegel PRINTEMPS gebruikt. Een patroontegel van 20×20 cm. Gecombineerd met een boordtegel: BORDER 19-BB

Portugese tegels zijn allemaal stuk voor stuk met de hand gemaakt. Vandaar dat de combinatie met de handgemaakte Marokkaanse zelliges tegels zo mooi is. Bij deze cementtegels Printemps zouden de Marokkaanse zelliges tegels BLEU ROYAL bijvoorbeeld heel mooi passen. Maar ECRU of NEIGE in de witkleuren passen natuurlijk altijd.

patroontegels in je hal serie PRINTEMPS