ZELLIGES AMARETTO

Prijs
€ 104,95 m2
Soort tegel
Zelliges
Afmetingen
10x10 cm (14)
Status
Bel of mail
 • Zelliges bruin AMARETTO 10x10 cm

Omschrijving

Marokkaanse tegels |  zelliges | AMARETTO 10×10 cm

Hoe plaats je Marokkaanse zelliges?

Het plaatsen van Zellige tegels vereist zorgvuldigheid en precisie om een prachtig resultaat te bereiken.

Voorbereiding:

 1. Ondergrond voorbereiden: Zorg voor een vlakke, schone en droge ondergrond. Verwijder stof, vuil en eventuele oude tegels of lijmresten.
 2. Mortel mixen: Maak de mortel aan volgens de instructies van de fabrikant. Zelliges kunnen met dunne voeglijnen worden geplaatst, dus gebruik de juiste hoeveelheid water om een stevige, maar niet te dikke mortel te maken.

Plaatsing:

 1. Beginpunt kiezen: Bepaal het startpunt vanwaar je wilt beginnen met betegelen. Gebruik eventueel een waterpas en krijtlijnen om een rechte richtlijn te creëren.
 2. Tegels snijden: Zelliges zijn vaak ongelijk van vorm en grootte. Pas ze aan door tegels op maat te snijden met een tegelsnijder of natte zaag.
 3. Lijm aanbrengen: Breng een dunne laag mortel aan op de ondergrond met een getande lijmkam. Werk in kleine delen om te voorkomen dat de mortel opdroogt voordat je de tegels plaatst.
 4. Tegels plaatsen: Druk voorzichtig elke Zellige tegel in de mortel en wiebel deze een beetje om ervoor te zorgen dat deze goed vastzit. Houd de voeglijnen consistent en gebruik eventueel spieën om gelijke voegbreedtes te behouden.
 5. Voegen vullen: Nadat de tegels zijn geplaatst en de mortel is opgedroogd, vul je de voegen met voegmiddel. Gebruik een rubberen voegrubber om het overtollige voegmiddel te verwijderen en een gelijkmatige afwerking te krijgen.
 6. Reinigen: Verwijder eventuele mortelresten van de tegels met een vochtige spons. Herhaal dit meerdere keren totdat de tegels schoon zijn. Laat de voegen drogen volgens de instructies van de fabrikant.

Afwerking:

 1. Afdichting: Overweeg de tegels af te dichten met een geschikte afdichtingsmiddel om ze te beschermen tegen vocht en vlekken.
 2. Polijsten: Gebruik een zachte doek om de tegels voorzichtig op te poetsen en eventuele resterende vegen of vlekken te verwijderen.

Het nauwkeurig plaatsen van deze Marokkaanse tegeltjes vergt geduld en aandacht voor detail. Door de juiste voorbereiding en methodische aanpak te volgen, kun je een prachtige en duurzame  betegeling realiseren die de ruimte verfraait met zijn unieke uitstraling.

Hou hier ook nog rekening mee:

Zelliges hebben een levendig karakter. De kleuren op de foto’s van de producten kunnen per beeldscherm verschillen en dus afwijken van de realiteit. Breng daarom altijd een bezoekje aan onze showroom om deze prachtige Marokkaanse wandtegeltjes in het echt te komen bekijken. We hebben een grote voorraad, dus vaak kun je de zelliges meteen meenemen.

Deze Marokkaanse tegels worden geheel met de hand gemaakt van ongeraffineerde natuurlijke klei uit de Fez-regio van Marokko. De klei wordt gekneed met water, met de hand gevormd en dan gedroogd in open lucht alvorens de tegels voor de eerste keer worden gebakken. Alle Marokkaanse tegels beginnen als naturel tegeltjes. Nu wordt elke tegel met de hand gedoopt in een bak met semi- transparante glazuur. Zo komt de zellige tegels aan zijn mooie kleuren. Er zijn veel kleuren mogelijk! Als de zellige tegels uit de oven komen hebben ze allemaal de maat 13×13 cm en nu worden ze stuk voor stuk met de hand in de gewenste vormen gekapt. Vierkant 10×10 cm, vierkant 5×5 cm, Schubben vorm, hexagonaal. Noem maar op!  De Zellige, ook wel Zilij of Zelij genoemd, wordt gekenmerkt door een onregelmatig oppervlak met variaties in toon, helderheid, vlakheid, transparantie en diepte in het glazuur. Elke Zellige tegel is dus uniek!

Kalkpitten ( beschadigingen aan het glazuur ), onregelmatigheden en ( sterke ) verschillen in kleurnuances in de tegels, zijn inherent aan zelliges. Voorgenoemde eigenschappen dragen bij aan het karakter van Marokkaanse tegels en kunnen geen reden zijn voor teruggave of restitutie. De zellige tegels die we tonen op onze website, showroom of via onze sample service komen niet altijd 100% overeen met de huidige voorraad of nieuwe batch. Wil je samples aanvragen? Wij adviseren altijd om meerdere samples aan te vragen van 1 kleur om zo de onderlinge kleurnuances beter te kunnen beoordelen. Om teleurstellingen te voorkomen raden we je echter altijd aan om onze showroom te bezoeken om zo de huidige batch te kunnen beoordelen.

Dikte van zelliges tegels Stapel Zelliges 10x10 cm

Aanvullende specificaties:
Categorie: Zelliges tegels geel ,bruin, zand , amaretto 1
Afmetingen (LxB) : 10×10 cm
Dikte: 1 cm
Geschikt voor: Als wandtegel
Productie: Droogperstechniek
Impregneren: Nee, kijk hier hoe Marokkaanse zelliges plaatsen
Vorm: Vierkant
Ruimte: Binnen gebruik
Oppervlakte: Geglazuurd, zijdeglans
Reinigen: Floorzeep concentraat of niet bijtende allesreiniger
Kleurverschillen: Ja, onderlinge kleurnuances
Gerectificeerd: Nee
Materiaal: Marokkaanse klei uit Fez
Land van herkomst: Fez, Marokko
Oppervlakte: Kleurverschillen, kalkpitten, oneffenheden, kleine beschadigingen
Geschikt voor natte ruimtes: Ja
Verpakkingseenheid: Per doos van 1 m2
Hittebestendig: Ja
Bijpassende vloertegels: Portugese vloertegels
Vorstbestendig: Nee
Niet geschikt voor vloerverwarming
Handgemaakt: Ja, uitsluitend 100% natuurlijke  materialen
Meer inspiratie: Wat is een zellige tegel?
Alternatieve zelliges

 

zelliges naturel  Zellige tegels Marokko NOUGAT

Zelliges tegels online kopen 10x10 cm  zelliges sahara 10x10 cm

FloorZeep

Floorzeep

FLOORZEEP is een milde, neutrale reiniger voor alle cementtegels uit de FLOORZ collectie. Deze bevat speciale natuurlijke ingredienten waardoor uw Portugese tegelvloer, bij regelmatig gebruik, een mooiere uitstraling krijgt. Uw cementtegels worden minder gevoelig voor vlekken.

Prijs € 17,50

Impregneermiddel

Impregneermiddel

FLOORZ-IMPREGNEER is een gebruiksklaar impregneermiddel voor de behandeling van uw Portugese tegelvloer. Dit product vermindert de opname van water, vuil en vet.

Verbruik: 4m² per liter.

Prijs € 39,95 1 liter

Tegellijm & voegmiddel

Tegellijm en Voegmiddel

Tegellijm voor het verlijmen van Portugese tegels. Prijs € 33,95 per zak. Verbruik 6-8 m2 per zak.

Voegmiddel voor het invoegen van Portugese tegels. Prijs € 19,95 per zakje. Verbruik ongeveer 10 m2 per zakje.

Grondreiniger

Grondreiniger

Speciaal reinigingsmiddel voor Portugese tegels. Te gebruiken om de vloer goed schoon te maken alvorens te impregneren.

Prijs € 15,95